A Firefox falja az Explorer piaci részesedését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Firefox böngésző terjedésével folyamatosan csökken a Microsoft Internet Explorer piaci részesedése – derül ki a Net Applications web-monitoring szoftver méréseiből.

A cég februári jelentése szerint az alternatív böngésző januári 5,59 százalékos részesedése februárban 6,17 százalékra nőtt. A Firefox egyértelműen az Internet Explorer rovására terjeszkedik, mely 2004 decemberében 90,31 százalékkal bírt a teljes böngészőpiacot tekintve, mely február végére 89,04 százalékra csökkent. A Net Applications adatai szerint a többi alternatív böngésző használóinak száma nem módosult számottevően.

„A Firefox jelenleg az egyetlen böngésző, mely dinamikusan terjed, ráadásul egyértelműen az Explorer kárára” –nyilatkozta Dan Shapero a Net Applications igazgatója.

A Microsoft igyekszik meggátolni a felhasználók elpártolását. Februárban Bill Gates a San Francisco-i RSA konferencián bejelentette az Internet Explorer 7.0 bétájának júliusi megjelenését. Az ígéretek szerint – az igényeknek megfelelően – komolyan javítják a spyware-ek, a rosszindulatú szoftverek és az adattolvaj alkalmazások elleni biztonsági megoldásokat.