Apple Tiger Night ma este 6-tól Magyarországon is

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A világpremierrel egyidőben az Apple április 29-én este 6-kor kezdi meg Magyarországon is a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.4-es, mellesleg Tiger névre hallgató változatának forgalmazásá. A termék angol verzióját a boltokban tesztelni is lehet, ahol szakemberek adnak felvilágosítást vásárlás előtt. A magyar verzió három hét múlva lesz elérhető.

Az Apple legújabb Mac OS X operációs rendszere, a Tiger több mint 200 új szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz. Az új Spotlight kereső segítségével pillanatok alatt található meg bármilyen anyag a Mac merevlemezén vagy a hálózat köteteiben. Hasonlóképpen az iTunes keresési szolgáltatásához, a Spotlight is képes a dokumentumokon belül, illetve az azokhoz kapcsolódó meta-adatok között is keresni, így mindenféle állományban – elektronikus levelekben, képek között, naptári és címlista bejegyzésekben és akár Microsoft Office anyagok tartalmában is – képes megtalálni a keresett kulcsszavakat.

A Dashboard kiegészítők egészen újszerű, egyszerű hozzáférést engednek fontos információkhoz, így az időjárási előrejelzésekhez, tőzsdei árfolyamokhoz, mértékegységek átváltásaihoz, vagy akár naptári- és telefonkönyv-bejegyzésekhez. A Tiger kezdetben 14 szabványos HTML és a JavaScript technológiára épülő kis Dashboard kiegészítőt tartalmaz.

Az új iChat program a Tiger operációs rendszerben már támogatja a H.264 videó-kódolást is, így kiváló képminőségű, akár tízszereplős telekonferenciát és négyszereplős videó-konferenciát is létre lehet hozni. Az Automator lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatok egyszerű automatizálását, programozási ismeretek nélkül is. A Tiger új alap technológiái és eszközei lehetővé teszik a független fejlesztők számára, hogy innovatív alkalmazások új generációit mutassák be.

A Mac OS X 10.4 Tiger használatához minimálisan 256 MByte RAM tár szükséges, valamint olyan FireWire-kapus Apple Macintosh számítógép, melyet PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral gyártottak.