Feltörték a Microsoft online eredetiségvizsgálóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A július 26-a óta működő alkalmazás feladata, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot. Az alkalmazás biztonsági hibájára 24 óra leforgása alatt derítettek fényt élelmes felhasználók.

A Windows Genuine Advantage (valódi előny) kezdeményezés koncepciója szerint a Microsoft Letöltő Központ ellenőrzi a felhasználó szoftverének eredetiségét. A tesztelésen túljutott jogtiszta Windows-t használók számára a Microsoft ingyenes hozzáférést ad különböző népszerű programokhoz, és további előnyökhöz juttatja az egyéni és vállalati felhasználókat.

Ezzel az ötlettel a kalózmásolatok használatát, s az ebből származó veszteségeket szeretné visszaszorítani a redmondi óriás. A Neowin.net című oldalon megjelent fórumbejegyzés tanúsága szerint az indulástól számított kevesebb mint egy napon belül azonban kiderült, hogy egy egyszerű Javascript paranccsal megkerülhető a rendszer. A Windows Update elindítása előtt az Internet Explorer címsorába parancssor bemásolása ugyanis azt eredményezi, hogy a teljes ellenőrzési rendszert átugorja a frissítő alkalmazás.

A Neowin üzemeltetői azóta már kapcsolatba léptek a Microsofttal, akik válaszuk szerint értesítették az illetékes részleget a problémáról.