Az Intel neves egyetemekkel együtt oktatja a jövő IT-jét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A világ 45 felsőoktatási intézménye, köztük a Budapesti Műszaki Főiskola indít multi-threading kurzusokat, hogy a tanulók megtanulják kiaknázni a többmagos platformok előnyeit.

Az Intel nyilvánosságra hozta annak a világméretű kezdeményezésnek a részleteit, amelynek keretében a felsőoktatásban tanulóknak előképzést kapnak a szoftverfejlesztés új lehetőségeiről. Az Intel szerint valóságos forradalom következik, amelyben az egymagos processzorok helyét átveszik a számos utasítást végrehajtani képes, többmagos lapkák. E fejlődési út megváltoztatja a szoftverkészítést, és újszerű gondolkodásmódot kíván annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhatóak legyenek a processzorok új képességei.

A felsőoktatási program részeként a vállalat szakértelemmel, anyagiakkal, fejlesztési eszközökkel, tananyaggal, és képzéssel támogatja a világ 45 ismert felsőoktatási intézményét, beépítve azok informatikai tananyagába saját többmagos, és több szálon futó processzorairól szóló ismereteket. A kurzusok vezetői, az Intel Software College multi-threading processzorainak szakértői a cég többmagos architektúrájának bemutatásával megtanítják a számítástechnikai hallgatókat, hogyan érhetik el programjaik csúcsteljesítményét a „több szálas”, többmagos processzorok segítségével. Az Intel ehhez nem csak tananyagot ad, hanem többmagos processzorokkal felszerelt laptopokkal is ellátja a tanárokat a tantermi oktatáshoz. A programban résztvevő intézmények megkapják a szükséges számú Intel Software Development Products licenszet is, emellett az oktatók és hallgatóik hozzáférést kapnak különféle szakmai fórumokhoz és a technikai támogatáshoz is.