Játékfejlesztő céget alapít a Gyűrűk ura rendezője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Microsoft szerdán bejelentette, hogy az Oscar-díjas Peter Jacksonnal együttműködve számítógépes játékfejlesztő stúdiót alapít.

Peter Jackson
Leendő játékfejlesztő, három Oscar-díjjal
© AP
A C|Net híroldal értesülései szerint a Wingnut Interactive nevet viselő cég a Microsoft Game Studiosszal és annak alvállalkozójával, a Bungie-val fog együttműködni, s első fejlesztésük a Halo című nagysikerű játék folytatása lesz.

Jackson, és felesége, a szintén Oscar-díjjal kitüntetett Fran Walsh személyesen is érdekeltek lesznek a játék elkészítésében. A Microsoft bejelentette, hogy a Wingnut Interactive egy önálló játék kifejlesztésén is munkálkodik majd, erről azonban nem közöltek további részleteket. A bejelentést az Xbox barcelonai, X06 nevet viselő sajtóeseményén hozták nyilvánosságra.

A trash-horrortól az Oscar-díjig
Peter Jackson filmrendezői pályája 1976-ban indult a The Valley című filmmel, azonban - a Gyűrűk ura-trilógiát leszámítva - igazi ismertséget az 1992-es Hullajó című horrorparódia hozta meg neki. Feleségével, a szintén Oscar-díjas Fran Walsh-sal együtt dolgoznak, ő Jackson forgatókönyvírója.
Scott Henson, az Xbox Advanced Technology Group igazgatója a rendezvényen elmondta, az új játékok a Halo 3 2007-es megjelenése után kerülhetnek a boltok polcaira. Hozzátette, a szoftverek kizárólag az Xbox 360 játékkonzolra készülnek majd el.

A Wingnut Interactive Peter Jackson hazájában, Új-Zélandon székel majd. A feltételezések szerint a Microsoft ezzel a lépéssel szeretne előnyt szerezni a Sony Playstation 3, illetve a Nintendo Wii új generációs konzolokkal szemben.

A Microsoft Barcelonában ezek mellett bejelentette, hogy elkészül Xboxra a nagysikerű lövöldözős játék, a Doom, illetve, a Rockstar Games nagy vihart kavart játéksorozatának, a Grand Theft Auto-nak a negyedik része, amelyet exkluzívan a Microsoft konzoljára készítenek majd el. Továbbá megerősítették, hogy november közepén érkezik a boltokba az Xbox 360 HD DVD-lejátszója is, amelyet 199 dolláros áron kínálnak majd, s a Peter Jackson által rendezett King Kong kalandfilmet is mellékelik hozzá.