A Microsoft bejelentette a Windows Live magyar verzióját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Microsoft Corporation és a Microsoft Magyarország a hétfőn bemutatta a Windows Live elnevezésű technológiát. Az immár Magyarországon is elérhető szolgáltatást eddig 47 országban vezették be, a magyar felhasználók az Internet Hungary Konferencián ismerkedhetnek meg vele első ízben.

Magyarországon havonta körülbelül 1,34 millió ember használja az MSN Messengert és 900 ezren az MSN Hotmail levelezőrendszert, havonta 1,5 milliárd üzenetet küldve. Ezen tényekre alapozva a Microsoft Magyarország biztos abban, hogy a magyar piac érett a Windows Live bevezetésére.

„A Windows Live magyarországi bevezetésével rövid távú céljaink között szerepel, hogy egy éven belül a piacvezetők között legyünk, hosszú távú tervünk pedig az, hogy 5 %-os piaci részesedést érjünk el.” – nyilatkozta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.  

A Windows Live a felhasználó által vezérelt integrált szolgáltatások egész sorát kínálja. Lehetővé teszi a testre szabott internetes keresést, egyéni tartalmak kialakítását, valamint a felhasználó érdeklődési körébe illeszkedő aktualitások folyamatos nyomon követését. A programot kibővített biztonsági központtal szerelték fel, amely ingyenesen használható vírusellenőrzőt tartalmaz – így a felhasználók megfelelő védelem mellett léphetnek ki a világhálóra.

Része a programnak a Windows Live Search elnevezésű eszköz, amely kialakításának köszönhetően elmenthető és megosztható, előre meghatározott kritériumokra épülő makró keresési lehetőséget nyújt a felhasználóknak. A Live Search eszközkészlettel gyors és könnyű a keresések, hírkövetések futtatása, az RSS letöltések és blogok fellelése.

Arend Hendriks, az MSN MEA regionális menedzsere szerint a Windows Live által megvalósított jövőkép szükséges eleme az internetes szolgáltatások következő generációjának: „A Microsoft törekvése, hogy magától továbbfejlődő szolgáltatást kínáljon, amely mind az egyének, mind a vállalkozások számára hasznos. Az e cél teljesítéséhez szükséges előrelátásnak és képességeknek egyaránt birtokában vagyunk”.