Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A videojátékok, illetve filmek főhősei gyakran csáklya/mászókarom segítségével ugranak egyik épületről a másikra, miután a kilőtt eszköz beakadt valahova. A Built IRL youtubere megépítette a különleges szerkezetet.

Egy évébe telt a Built IRL videósának, hogy megépítse a filmekben, illetve videojátékokban már sokszor látott grappling gun, azaz csáklyapisztoly igazi, modern változatát. Egy ilyen eszközzel emelkedik a levegőbe Gotham hőse, Batman is, de az a fajta jóval kisebb, ráadásul egyetlen kézzel használható.

A JT nevű youtubert főleg ez vezérelte a fejlesztés során, melynek eredményét csak nemrég mutatta be a közönségének. A videós munkája azért is különleges, mert az a csáklya vissza is hozza a használóját: emelkedés közben bármikor (konkrétan gombnyomásra) visszaereszt a földre. A videós a műről szóló adásában részletesen elmagyarázza, hogyan készítette el a fegyvert, majd be is mutatja a használatát:

A való életben használható csáklyapisztolyt két 1800 mAh-s akkumulátor, egy 10 ezer wattos motor és egy szén-dioxiddal töltött palack működteti. Utóbbi felel a kötélre rögzített “karom” kilövéséért, pontosabban, hogy a csáklya akadós része “kirobbanjon” az orsóról. A zsineg 14 méter hosszú.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.