A HP és Csizmás, a Kandúr [videóval]

A HP és Csizmás, a Kandúr [videóval]

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

December 1-jétől látható a mozikban a Csizmás, a Kandúr című film, amelyben a HP-nak köszönhetően sikerült kitolni a...

December 1-jétől látható a mozikban a Csizmás, a Kandúr című film, amelyben a HP-nak köszönhetően sikerült kitolni a digitális animálás megszokott határait, és így el lehetett készíteni a DreamWorks technológiailag legfejlettebb filmjét.

A HP technológiája már eddig is fontos szerepet játszott sok, nagyon népszerű DreamWorks rajzfilm megalkotása során, például a „Shrek”sorozatban vagy az „Így neveld a sárkányodat” című rajzfilmben, de a „Kung Fu Panda” és a „Kung FuPanda 2” is a HP technológia közreműködésével született meg.

A „Csizmás, a Kandúr” megalkotása során több mint 200 nagy teljesítményű HP Z800 munkaállomást használtak, amellyel a művészeknek viszonylag könnyű dolguk volt a rendkívül részletes és kreatív feladatok megoldása során . A munkaállomások a film tervezésekor minden részletnél jelen voltak – a hetvenkedő hős kandúr karakterétől kezdve, a komplex tornádók és az ég minél szebb megjelenítéséig.

A DreamWorks Animation hollywoodi premierjein rendszeresen megismerhetik a szereplőket és munkájukat is, azonban kevésbé ismerik az animátorok és a számítógépes szakemberek erőfeszítéseit, holott ők keltik életre a 3D-s filmeket. Most azonban kicsit másképp alakultak a dolgok, és a Csizmás, a Kandúr premierjén az egyik, háttérben dolgozó „hős”, a Z800-as munkaállomás is reflektorfénybe került. A munkaállomáshoz csatlakozott AntonioBanderas és Salma Hayek, és együtt vonultak végig a vörös szőnyegen, két kísérő modellel és két testőrrel, Csizmás Kandúrral és Puhapracli Cicussal.

Hozzászólások