Hol tart az Android?

Hol tart az Android?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Megállíthatatlan az Android, legalábbis az Egyesült Államokban (és a trendet valószínűleg kontinensünk is követi) –...

Megállíthatatlan az Android, legalábbis az Egyesült Államokban (és a trendet valószínűleg kontinensünk is követi) – derült ki a San Francuscói Mobilize konferencia egyik előadásából, amelyet a Nielsen piackutató cég munkatársa tartott.

Az előretörést jól érzékelteti, hogy az okostelefon-vásárlók több mint fele (55%) immár a Google operációs rendszerével dolgozó készülékek mellett dönt, így érthető, hogy az Android az amerikai okostelefon-piac több mint a felét uralja.

Az Androidot használók az okostelefonnal töltött idejük javát nem hívások bonyolítására, de még csak nem is internetezésre fordítják, hanem különféle alkalmazásokkal foglalkoznak, játszanak. Meglehetősen sokan (43%) választanak a top 10 alkalmazásból, de a top 50 app lefedi szinte a teljes érdeklődést. Amúgy a top 50-es lista meglehetősen dinamikus, havonta kb. 10 újdonság kap helyet benne.

Az androidos tableteket leginkább hírek olvasására (61%), e-könyvek olvasására (44%), zenehallgatásra (35%), tévénézésre (31%) használják. Ami a hírek olvasását illeti, azt az okostelefonon is szívesen teszik (51%), viszont e-könyveket (44% vs 12%), illetve televíziót (31% vs 8%) már nagyon kevesen néznek ezen az eszközön.

Hozzászólások