Jópofa kétnyelvű keresővel egyszerűsíthetjük a dolgunkat!

Jópofa kétnyelvű keresővel egyszerűsíthetjük a dolgunkat!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Ha valaki az interneten javarészt csak két nyelven íródott cikkekre és oldalakra kíváncsi, annak zavaró lehet, hogy...

Ha valaki az interneten javarészt csak két nyelven íródott cikkekre és oldalakra kíváncsi, annak zavaró lehet, hogy mind a Google, mind a Bing feldobál más nyelven íródott anyagokat is a találatok listájában. Persze állíthatunk be szűrőket, de az embernek nem mindig van kedve ezzel foglalkozni.
Aki úgy gondolja, ennél egyszerűbb megoldásra van szüksége, annak érdemes próbára tennie a Sobotong nevű keresőt. A Sobotong szintén a Google és a Bing motorjára épül, ám itt kiválaszthatjuk azt a két nyelvet, amelyen szükségünk lenne a találatokra, az online szolgáltatás pedig ennek megfelelően keres, majd a találatokat külön választja, így egy kattintással válthatunk a két nyelv között. A készítők részéről remek ötlet, hogy az már teljesen mindegy, milyen nyelven írjuk be amit keresünk, mert keresés előtt az a rendszer lefordítja a másik nyelvre és a fordítást használja a keresésnél (ennek persze a magyar nyelv esetében lehetnek hátulütői, bár szavak és rövid kifejezések esetében azért javarészt működik a dolog).
A Sobotong ingyenes, így a kipróbálásával semmit sem vesztünk, viszont lehet, hogy nagy segítséget jelent a későbbi kereséseink során.

Hozzászólások