Megújul a Skydrive és a Hotmail: akár 100 MB is lehet egy csatolmány

Megújul a Skydrive és a Hotmail: akár 100 MB is lehet egy csatolmány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Hotmail és a Skydrive világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül.

A Hotmail és a Skydrive világszerte, így hazánkban is új lehetőségekkel bővül. A Hotmail esetében a fő újdonság a levelek logikusabb, könnyebb rendezhetősége, míg a Skydrive még könnyebben használható, átláthatóbb lesz. A Microsoft saját kutatásaira támaszkodva fejlesztette a két szolgáltatást, hogy az ezeket igénybevevő felhasználók még könnyebben eligazodhassanak a rengeteg információ között, és minden eddiginél egyszerűbbé váljon a különféle tartalmak megosztása.

A Microsoft Hotmail levelezőszolgáltatása az alapvető elemekben is folyamatosan fejlődik: a tárhely gyakorlatilag korlátlanná vált, a csatolható fájlok mérete pedig levelenként 100 MB-ra nő, új mobil alkalmazások jelennek meg az okostelefonokra, és a spam-szűrés is hatékonyabbá válik. Ezeken kívül azonban számos más újdonság is található a rendszerben, amelyekkel a saját felméréseik alapján kategorizált felhasználók igényei alapján teszik könnyebbé a levelek kezelését. Ezen felmérések alapján a felhasználóknak csupán harmada törli azonnal az elolvasott a leveleket; egyharmaduk minden levelet a postafiókban hagy, egyharmaduk pedig kategóriák szerint rendezi el a beérkező üzeneteket.

A Hotmail új szolgáltatásainak egyike az automatikus kategorizálás, amely a ’hírlevél’, ’közösségi frissítések’, ’Office dokumentumok’ és ’egyéb’ kategóriákba sorolja be a leveleket. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással a Hotmail rendszerén belül is le lehet iratkozni bármelyik hírlevélről. A zászlóval jelölt, fontosnak tartott levelek legfelülre kerülnek a postafiókban, így akkor sem kell keresgélni őket, ha jóval korábban érkeztek, mindig jól látható helyen lesznek. A takarítás révén egy adott feladó összes levele törölhető, de a rendszerezés ütemezése funkciónak köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a tíz napnál régebbi üzenetek egy kattintással tűnjenek el, miközben a legfrissebb levelek továbbra is láthatók maradnak ugyanattól a feladótól.

Lehetőség van úgynevezett ’alias’ létrehozására is; ha ideiglenesen van szükség egy új címre, akkor ez a meglévő felhasználónév alatt létrehozható, ilyenkor oldalt egy külön mappa jön létre, így kijelentkezés nélkül is hozzá lehet férni. Ez a funkció hasznos lehet olyan esetekben, amikor a felhasználók nem szeretnék kiadni az elsődlegesen használt email-címüket.

A Hotmailhez hasonlóan megújul a Skydrive is. A korábbihoz képest sokkal átláthatóbb lesz a rendszer kezelőfelülete, a fájlok pár kattintással helyezhetők majd át egyik mappából a másikba, a beépített Office szerkesztőkkel pedig bárhol módosíthatók a feltöltött Office dokumentumok. További újdonság, hogy már nem csak a mappák, de az egyes fájlok is külön-külön megoszthatók lesznek. A feltöltéshez elég lesz áthúzni a fájlokat a Skydrive célmappájába, ráadásul mivel a feltöltések, áthelyezések a háttérben futnak, eközben a további navigációt nem zavarja meg semmi. A Skydrive okostelefonos alkalmazása Windows Phone platformon jelenleg is elérhető, de hamarosan már az iPhone-okon, és az Android operációs rendszerrel érkező mobilokon is letölthető lesz.

A Hotmail és a Skydrive összefonódásának egyik legjobban látható része, hogy a küldeni szánt fájlok – legyenek képek, vagy dokumentumok – akár csatolmányként, akár Skydrive-ra feltöltve továbbíthatók, mivel a levélhez mellékelt csatolmányok egy kattintással Skydrive mappává alakíthatók, amelyek a Hotmail felületén is könnyen szerkeszthetők küldés előtt.

A Hotmail és a Skydrive új verziói és funkciói várhatóan a jövő év elején, folyamatosan jelennek meg a felhasználók fiókjaiban.

Hozzászólások