Oldalak, ahol fantasztikus ingyenes fontokat talál

Oldalak, ahol fantasztikus ingyenes fontokat talál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A különféle betűtípusok használatával vitathatatlanul feldobható egy szöveg külleme.

A különféle betűtípusok használatával vitathatatlanul feldobható egy szöveg külleme. Sajnos a legszebb fontok nem olcsók, de szerencsére azért nem egy ingyenes, mindemellett jó minőségű megoldással találkozhatunk a neten. Mi is mutattunk már ilyeneket, például itt>> és itt>>  .

Az alábbiakban összeszedtünk egy csokorra valót azokból a további oldalakból, ahol olyan látványos fontokat találhatnak, amelyekért fizetni sem kell.

Fontspace

Ez aztán az aranybánya: több mint 15 ezer font közül választhatunk, nem véletlen, hogy az oldal úgy hirdeti magát, mint az ingyenes fontok legtökéletesebb lelőhelye.

Lost Type

 A hangsúly a mennyiséggel szemben ezúttal a minőségre kerül, azaz valóban gyönyörű betűtípusokat találunk ezen az oldalon. A site a szó szoros értelmében nem ingyenes, ugyanis a fontok „fizess, amennyit akarsz” összegbe kerülnek. Azaz ha úgy gondoljuk, fizethetünk értük a fejlesztőnek, de persze akár ingyen is letölthetjük őket.

MyFonts 

Ezen az oldalon egy picit keresgélnünk kell az ingyenes betűket, illetve az ingyenes verzióban nem áll rendelkezésre valamennyi fontváltozat (kövér, félkövér, dőlt). Viszont remek szűrő segít az ingyenes típusok megtalálásában.

Fontstruct

Ha nem találja meg azt a betűtípust, ami igazán a kedvére való, a Fontstruct segítségével egyszerűen készíthet saját fontokat, az oldal szerkesztője minden segítséget megad ehhez (egy ingyenes regisztráció után). Persze akkor sincs baj, ha nem szorult belénk elegendő kreativitás, az oldalon ugyanis számos előre elkészített fonttípust találunk.

FontSpring

Akárcsak a MyFonts oldalon, itt is a fizetős fontok vannak többségben, szerencsére van egy ingyenes szekció (free section), ahol azért kedvünkre böngészhetünk a szabadon letölthető fontok között.

FontReactor

Különféle szempontok szerint kereshetünk ingyenes fontokat ezen az oldalon, sőt még a top letöltéseket is megnézhetjük, hogy lássuk, milyen irányba tart a világ.

Hozzászólások