Tipp: szkennelt dokumentumok szerkeszthetővé alakítása, online

Tipp: szkennelt dokumentumok szerkeszthetővé alakítása, online

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Ha hirtelen ott állunk egy 10 oldalas szkennelt dokumentummal vagy elfaxolt irattal, amelyeket át kellene írnunk...

Ha hirtelen ott állunk egy 10 oldalas szkennelt dokumentummal vagy elfaxolt irattal, amelyeket át kellene írnunk kicsit a Wordben, az meglehetősen frusztráló érzés. Ha nincs előre telepítve megfelelő OCR alkalmazás a gépre, amely a képként mentett anyagokat visszaalakítja valamilyen dokumentum formátumba (DOC, ODT, RTF), és esélyünk sincs arra, hogy ilyet telepítsünk, a legjobb megoldás, ha keresünk egy online OCR alkalmazást, legalább átmenetileg.
Az Abbyy Fine Reader Online OCR a meglehetősen hatékony Fine Reader motorra épül, így meglehetősen jó hatásfokkal ismeri fel a magyar szövegeket is. Az online változatot viszont nem kell telepítenünk, csak egy gyors és ingyenes regisztráció után használatba venni. Az ingyenesség ugyan 30 oldalra szól csak, de ez egy hirtelen jött gond esetén általában elég ahhoz, hogy megmentse a napot. Ha szimpatikus a szolgáltatás, akkor további "oldalakat vehetünk", 20 oldal 3 dollár, de 200 oldal is csak 10 dollárunkat emészti fel. Ha ritkán használunk OCR alkalmazást, valószínűleg jobban megéri így, mintha megvásárolnánk mondjuk konkrétan a Fine Reader telepíthető verzióját (Windowsra és Macre egyaránt elérhető).
Az online változat használata amúgy nagyon egyszerű, csak feltöltjük a kérdéses fájlokat, kiválasztjuk a nyelvet, a kívánt kimeneti formátumot, majd elindítjuk a konvertálást. A rendszer általában gyorsan végez, de nagyobb adag esetén kérhetünk e-mailben is értesítést ha befejeződött az átalakítás. A szerkeszthető dokumentumokon kívül kérhetünk kereshető szöveget tartalmazó PDF-re átalakítást is, ilyenkor a képek is megmaradnak a szkennelt anyagokban, miközben a szöveges részt természetesen rendes szöveggé alakítja a program, így később tudunk keresni is abban.

Hozzászólások