Jön az új Canon EOS 5D Mark III fényképezőgép

Jön az új Canon EOS 5D Mark III fényképezőgép

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Canon bejelentette az EOS termékcsalád legújabb tagját, az új EOS 5D Mark III fényképezőgépet.

A Canon bejelentette az EOS termékcsalád legújabb tagját, az új EOS 5D Mark III fényképezőgépet. A továbbfejlesztett műszaki jellemzőknek köszönhetően az új modell ideális választás az állóképeket és videókat is készítő fényképészek egyre növekvő tábora számára. A fényképezőgép a Canon EOS-1D X modelljének számos funkcióját is tartalmazza, amelyekkel jobb teljesítmény, nagyobb rugalmasság és könnyebb kezelhetőség érhető el.

Az EOS 5D Mark III újonnan kifejlesztett, 22,3 megapixeles, teljes méretű érzékelője nagyobb felbontást és finomabb részleteket biztosít, így a modellel nagyméretű tájképektől a gyönyörű portrékig számos különféle téma rögzíthető. A gyorsabb folyamatos felvételkészítés pedig lehetővé teszi a kísérletezést az új, kreatív ötletekkel. A megnövelt 8 csatornás kiolvasásnak köszönhetően a fényképezőgép kiegészítők nélkül is akár 6 képkocka/másodperces sebességre képes, a RAW-képek esetén 18, a JPEG-formátum esetén pedig több mint 16 000 felvételből álló teljes felbontású képsorozatok készítésekor. Az érzékelő fejlett architektúrája emellett hatalmas, 100 és 25 600 közötti – 102 400 értékre bővíthető – natív ISO-tartományt biztosít, így még rendkívül rossz fényviszonyok között is tiszta és jó minőségű felvételek rögzíthetők.

Az EOS 5D Mark III, az EOS-1D X modellével megegyező nagy területű, 61 pontos Autofókusz rendszert használja, amely kivételes érzékenységet, pontosságot és sebességet eredményez. A jelenleg elérhető egyik legfejlettebb Autofókusz rendszer a 41 kereszt típusú és öt kettős kereszt típusú ponttal egyedülálló pontosságot garantál a kép teljes területén. A testre szabható Autofókusz előbeállítások tovább növelik a megbízhatóságot olyan helyzetekben is, amikor a téma mozgása kiszámíthatatlan, így a hagyományosan nehezen fényképezhető témák is könnyebben rögzíthetők.

A Canon elismert iFCL fénymérő rendszere – amely egy, az Autofókusz rendszer minden pontjához kapcsolódó, 63 zónás, kétrétegű érzékelőt tartalmaz – rendkívül pontos expozíciót eredményez. A fényképezőgép együtt elemzi az Autofókusz rendszerből gyűjtött élességállítási információkat és a fénymérő érzékelő által mért fényerősségi és színjeleket, így minden esetben pontos bőrszínárnyalatok és a kiváló eredmény érhető el.

Kreatív teljesítmény kompromisszumok nélkül
A fényképezőgépben található DIGIC 5+ képfeldolgozó processzor számos új funkciót kínál a felhasználók számára anélkül, hogy csökkentené a fényképezőgép teljesítményét. A 14 bites A/D konverzió finomabb színárnyalatokat és színátmeneteket garantál. A beépített HDR felvételkészítéssel három különböző expozíció egyesíthető, valamint a funkció lehetővé teszi az öt előre beállított tónustérkép alkalmazását, amellyel a fényképészek a nagy kontrasztú jelenetekben az összes részletet rögzíthetik. A beépített RAW-feldolgozási és -szerkesztési képességeknek köszönhetően már a felvétel helyszínén azonnal elkezdhetők a képek utómunkálatai.

A DIGIC 5+ nagyobb teljesítménye lehetővé teszi számos, jobb képminőséget biztosító eszköz használatát. Az objektív periférikus megvilágításának korrekciója, és oldal- és tengelyirányú színhiba-korrekciója, valamint a magas szintű ISO-zajcsökkentés a fényképezőgépen belül zajlik, így nem csökken a teljesítmény és a fényképészeknek nem kell a fényképezőgépre várakozniuk a felvételkészítés folytatásához. A külön gombbal működtethető beépített képértékelésnek köszönhetően a képek az utómunkálatok megkezdése előtt egyszerűen rendszerezhetők.

Az új, Kreatív fotó gomb segítségével gyorsan kiválaszthatók a képstílusok, több expozíció rögzíthető és közvetlenül elérhető a HDR felvételi mód. A gomb lejátszás közbeni megnyomásakor megjelenik egy új összehasonlító lejátszási funkció, amely két képet mutat be egymás mellett. A fényképészek így felvételkészítés közben is megtekinthetik, felnagyíthatják és összehasonlíthatják a különböző expozíciók minőségét.

Az új Csendes felvételi mód nagymértékben csökkenti a zár és a tükör hangerejét, így a fényképészek észrevétlenül, csendben dolgozhatnak. A Folyamatos csendes mód lehetővé teszi számukra, hogy a gyorsan mozgó témákról anélkül készítsenek felvételeket, hogy felhívnák magukra a figyelmet.

Új generációs EOS videók
A fényképezőgép számos, a fényképészektől érkezett visszajelzések alapján fejlesztett, új funkcióval rendelkezik, amelyek még jobb Full HD videoteljesítményt biztosítanak a felhasználók számára. A videós szakemberek által kedvelt mélységélesség-szabályozás mellett az új, teljes méretű érzékelő és a DIGIC 5+ processzor a moiré-hatás, a színhibák és egyéb képhibák kiküszöbölésével javítja tovább a képminőséget. Az új Videó mód kapcsoló és a felvétel gomb segítségével a videokészítők azonnal elkezdhetik a felvételt, amikor videó módra váltanak.

A funkciók közé tartozik a manuális expozícióvezérlés és a magas bitsebességű videotömörítési lehetőségek továbbfejlesztett kínálata is, amely támogatja a képen belüli (ALL-I) és a képkockák közötti (IPB) módszereket. A képkocka sebesség 24 és 60 kép/mp. között változtatható, az SMPTE időkód-támogatás pedig nagyobb szerkesztési rugalmasságot kínál a felhasználók számára, valamint megkönnyíti az integrációt a több fényképezőgéppel készített felvételek esetén. A felhasználók a fényképezőgép Gyorsvezérlő képernyőjén keresztül felvétel közben is ellenőrizhetik és beállíthatják a hangot, a fejhallgatóaljzat használatával pedig a felvételkészítés közben és után is felügyelhető a hangszint. A DIGIC 5+ továbbfejlesztett feldolgozási képességének köszönhetően a felvett videók hossza a fényképezőgépen is kényelmesen megvágható.

Professzionális kialakítás, egyszerű kezelés
A könnyű, kiemelkedő minőségű magnézium váz kiváló védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben, a megerősített zárszerkezet pedig a 150 000 ciklusnyi tartósságának köszönhetően ideális a mindennapos, gyakori használatra. Az EOS 7D intelligens keresőjének továbbfejlesztett változata körülbelül 100 százalékos lefedettséget és igény szerinti rácsnézetet biztosít a beépített átlátszó LCD-kijelzőn keresztül.

Kompatibilitás az EOS rendszerrel
Az EOS rendszer részeként az EOS 5D Mark III több mint 60 EF objektívvel – köztük az EF 24–70 mm f/2.8L II USM modellel, a Canon híres L-sorozatának nélkülözhetetlen, nagy látószögű új zoomobjektívjével – valamint az újonnan bejelentett kiegészítők kínálatával is kompatibilis. A kiegészítők közé tartozik a Speedlite 600EX-RT egy vezeték nélküli kapcsolattal használható, nagyteljesítményű TTL-vaku, valamint az új BG-E11 akkumulátortartó markolat, amely kétszeresére növeli a fényképezőgép akkumulátor-élettartamát és rugalmasabb kezelést tesz lehetővé.

A Canon EOS 5D Mark III legfontosabb jellemzői
22,3 megapixeles, teljes méretű érzékelő
61 pontos Autofókusz
Akár 6 kép/mp. sebességű folyamatos felvételkészítés
100 és 25 600 közötti natív ISO-érzékenység
Full HD minőségű videók manuális vezérléssel
14 bites DIGIC 5+ képfeldolgozó processzor
Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés
8,11 cm képátlójú, 1 040 000 képpontos kijelző
HDR mód előbeállításokkal

Hozzászólások