szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tudta, hogy a divatszakmában dolgozók 83 százalékának volt már munkahelyi románca? De a logisztikai szektorban dolgozók több mint kétharmadának is volt legalább egyszer intim kapcsolata valamelyik kollégájával. Ha ön szerint lehet házinyúlra lőni, akkor mutatjuk, hol érdemes elhelyezkednie.

Függetlenül attól, ki mit gondol a munkahelyi románcról, vannak szektorok, ahol ez az átlagnál jóval gyakrabban fordul elő, legalábbis egy amerikai felmérés szerint. A legnagyobb esély erre a divatszakmában van, ahol az ott dolgozók több mint 83 százalékának volt már munkahelyi kapcsolata, a második helyen pedig a politika van 80 százalékos aránnyal. Ezen azért sem kell csodálkozni, mert sokan azzal indokolják azt, hogy a kollégák közül választanak társat, mert úgy érzik, egy „kívülálló” nem értené meg őket, vele nem tudnák megosztani, igazán mi is történik velük a munkahelyen.

©

Az viszont már érdekes, hogy a szállítmányozási és logisztikai szektor áll a harmadik helyen, ahol a dolgozók kétharmadát fűzte legalább egyszer gyöngéd száll valamelyik kollégájához. Őket követik az építőiparban és bankszektorban dolgozók. A tizenötös lista utolsó helyén a kiskereskedelem áll, ahol szintén magas, több mint 65 százalék azok aránya, akik már lőttek egyszer házinyúlra.

Egy korábbi felmérés szerint a nők 56, a férfiak 55 százalékának volt már része irodai románcban. Ezen belül a férfiak 19, a nők 12 százalékának ez csak egy egyéjszakás kaland volt, ezzel szemben a nők 17, a férfiak 11 százalékának kezdődött már hosszú távú kapcsolata az irodában. Ami pedig a főnök-beosztott viszonyt illeti, a női beosztottak 20 százaléka, a férfiak csupán 9 százaléka kavart a főnökével, ám a férfi vezetők 25 százaléka kezdett már ki a beosztottjával, míg a nőknél ez az arány csak 10 százalék.

Mivel a munkahelyi kapcsolatok komoly rizikót is jelentenek, a cégek egy része – az Egyesült Államokban több mind harmada – próbálja szabályozni (tiltani vagy korlátozni) a munkatársak közötti szerelmet.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost