A múlt hatalmas adóssága

A múlt hatalmas adóssága

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
naray

Kovács Zoltán, a JESZ ifjúsági tagozatának, az U21-nek az elnöke Bokros Lajossal kíván találkozni.

Kovács Zoltán, a JESZ ifjúsági tagozatának, az U21-nek az elnöke Bokros Lajossal kíván találkozni. Mégpedig azért, mert az MDF utódaként létrejött párt még mindig az EP-képviselő és egykori pénzügyminiszter kampányára fordított adósságát nyögi.

Kovács Zoltán azt írja Bokros Lajosnak, mivel még nem volt alkalma sem Dávid Ibolyával, sem Bokrossal találkozni, így előítéletek nélkül kezdhet el ismerkedni az MDF múltjával. Az azonban eléggé fáj az elnöknek, hogy egyesek hiába fizetik a tagdíjat és dolgozzák halálra magukat, az eredmény nem látszik. "Pénzünket szó szerint elviszi a múlt adóssága, az Ön kampányára fordított és teherként itt maradt több száz millió forint tőketörlesztése és kamatai." -írja.

És mivel előítéletektől mentes az U21 elnöke, a következőket írja Bokrosnak: "Szüleimtől úgy tanultam, mindenhonnan úgy távozzak, hogy ne maradjak adósa senkinek, se anyagi, se erkölcsi értelemben, különösen akkor, ha valami útravaló is jutott Nekem. Az Ön esetében nem is akármekkora, havi több milliós fizetés és költségkeret. Természetesen nem akarnék ítélkezni senki felett, pláne a másik fél meghallgatása nélkül. Mindezek miatt egy személyes találkozóra invitálom Képviselő Urat, hogy megismerhessem az Ön álláspontját ebben a kérdésben. Ön többször elmondta mennyire szeret tanítani, mennyire szereti a fiatalokat, így nagyon bízom pozitív válaszában."

Hogy Bokros Lajos reagált-e már, még nem tudni. Viszont úgy tűnik, hogy a JESZ legkevésbé sem képes szembenézni a múlttal, legalábbis megbékélni vele. Mondjuk, a tévedés különösebb kockázata nélkül megreszkírozhatjuk, hogy akik az ominózus választáson a párt listájára szavaztak, azok Bokros miatt tették és nem a messze földön híres Kovács Zoltán, vagy a pártelnök Makay Zsolt miatt döntöttek így. (A nagyobb szerénység érdekében javasoljuk tanulmányozni a II. kerülketi időközi választás eredményeit.)

Azonban két és fél évvel az európai parlamenti választás, és másfél évvel az egykori MDF elfoglalása után a JESZ nevű valami még mindig a Bokros-kérdésre van rácsavarodva. Egyetlen mondanivalójuk a magyar közvéleménynek, hogy Bokros Lajos mikor adja vissza a mandátumát, és e roppant lényeges, bizonyára milliókat foglalkoztató kérdésnek a média egy része - hangsúlyosan a Magyar Hírlap, ezúttal pedig a Magyar Nemzet - rendre helyet biztosít. És így tettünk most mi is. Utoljára.

 

 

Hozzászólások