Tetszett a cikk?

Rudolph Giuliani (New York egykori polgármestere, a tavaly szeptemberi terrortámadás óta az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb személyisége) a napokban megjelenő könyvében leírja: a városa elleni csapás után azt kérte Bush elnöktől, hogy - ha a merénylet megszervezésével vádolt terroristavezért élve elfogják - személyesen végezhesse ki Oszama bin Ladent.

Az ellentmondásos megítélésű, de immár a város legendái közt számon tartott republikánus Giuliani népszerűsége a szeptemberi támadásokat követően jelentősen megnőtt, és ha harmadik alkalommal történő jelölésének nem lettek volna jogi akadályai, minden bizonnyal elsöprő győzelmet aratott volna a New York-i választásokon. A polgármester októberben tiszteletbeli lovagi címet kapott Erzsébet királynőtől, decemberben pedig a Time magazin megválasztotta őt a 2001-es év emberének. Giuliani a terrortámadásokat követően bizonyságot tett bátorságáról és emberfeletti erővel küzdött az Egyesült Államok történelmének legborzasztóbb időszakában is - indokolták döntésüket a magazin szerkesztői.
Az angol Daily Telegraph című lap értesülései szerint Giuliani hamarosan piacra kerülő új könyvében nyilvánosságra hozza egyik legtitkosabb vágyát. Az újság információi szerint Giuliani a tavaly szeptember 11-ei terrortámadást követően három nappal levelet kapott George W. Bush amerikai elnöktől, aki azt tudakolta tőle, miben segíthetne. "Azt kérem, hogy ha ezt a fickót, ezt a bin Ladent elkapják, én lehessek az, aki kivégzi őt" - írta válaszában Giuliani. A könyvre hivatkozó Daily Telegraph megemlíti: Giuliani tisztában volt vele, hogy válaszát Bush elnök nem veszi komolyan, ő azonban - saját bevallása szerint - nem viccnek szánta felajánlkozását. "Bin Laden megtámadta a városomat, és én akkor, a város polgármestereként meg voltam győződve arról, hogy én vagyok a legalkalmasabb ember a likvidálására" - erősíti meg szándékát Giuliani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Űrszemét miatt volt kénytelen manőverezni a Nemzetközi Űrállomás

Űrszemét miatt volt kénytelen manőverezni a Nemzetközi Űrállomás

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani

A fesztivál után az Ördögkatlan Napokat is le kellett mondani

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe

Mészárosék emberei megérkeztek a 750 milliárdos vasútprojektre létrehozott cégbe