Tetszett a cikk?

Austin Mitchell, a brit Munkáspárt parlamenti frakciójának tagja megváltoztatta vezetéknevét. Október 4-től, a nagy-britanniai National Seafood Week (Tengeri Ételek Nemzeti Hete) kezdetétől neve hivatalosan Austin Haddock, vagyis Tőkehal Austin.

Austin Mitchell/Haddock a gesztussal a halevés fontosságára kívánja felhívni a nemzet figyelmét. Tette korántsem öncélú, választókereülete, Great Grimsby gazdasága ugyanis erőteljesen  függ a halászattól és a halkereskedelemtől. Ezek volumenét a képviselő úgy igyekszik megemelni, hogy kampányt indít a halfogyasztás érdekében. "Arra szeretném bátorítani az embereket, hogy jusson eszükbe a hal. Készítsenek és fogyasszanak halételeket. Ha minél többen így tesznek, az jó Grimsby iparának" - nyilatkozta a képviselő, akit, miközben a Munkáspárt blackpooli kongresszusára igyekezett, a taxisofőr azzal viccelt meg, hogy ha ő Tőkehal úr, akkor olcsóbban kijön, ha úszik, mint ha taxival megy.
Mitchell/Haddock egyelőre nem zárja ki, hogy előbb-utóbb visszatér eredeti családnevéhez, gesztusa azonban máris elérte első számú célját: a hal beszédtéma lett. A hírgyártásban a Mitchell család továbbra is élenjár: Mrs. Haddock állítólag közölte, fontolgatja, hogy nevét Sültkrumplira változtatja, hogy  segítve férje kampányát felhívja a figyelmet a hagyományos brit eledel, a fish and chips (hal és sültkrumpli) fogyasztására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Németország jelzi, ha nincs szolidaritás menekültügyben, elapadhatnak a támogatások

Spiegel: Németország jelzi, ha nincs szolidaritás menekültügyben, elapadhatnak a támogatások

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Drónokkal figyeltetnék a forgalmat, így gyorsan át lehetne kapcsolni a jelzőlámpákat

Drónokkal figyeltetnék a forgalmat, így gyorsan át lehetne kapcsolni a jelzőlámpákat