A londoni rádió szerda délutáni értesülése szerint Pakisztánban elfogták Oszama bin Ladent. A jemeni származású terrorista vezért, az al-Kaida szervezet főnökét tartják felelősnek a 2001. szeptember 11-i washingtoni és New York-i merényletekért. A CIA cáfolta az értesülést.

A megerősítetlen hírt a BBC rádiófigyelő szolgálata jelentette egy lehallgatott iráni rádiójelentés alapján.
Amerikai és brit források röviddel a hír elhangzása után cáfolták a londoni rádió szerda délutáni értesülését, amely szerint Pakisztánban elfogták Oszama bin Ladent, a 2001. szeptember 11-ei New York-i és washingtoni merényletekért felelősnek tartott al-Kaida terrorhálózat vezetőjét.
A londoni rádió Washingtonban érintkezésbe lépett az amerikai hírszerzéssel (CIA), ahol egyértelműen cáfolták, "teljes képtelenségnek" nevezték az értesülést. A BBC-nek brit kormányforrások is azt mondták, hogy nem tudnak Oszama bin Laden elfogásáról. Szintén "megalapozatlannak és minden alapot nélkülözőnek" minősítette a rádióhírt a Reuters hírügynökségnek adott rövid nyilatkozatában Szajed Fejszal Hajat pakisztáni belügyminiszter.
Az al-Kaida vezér kézre kerítéséről mindazonáltal már a múlt héten is elterjedtek (utóbb szintén cáfolt) hírek. A BBC biztonságpolitikai hírmagyarázójának szerdai kommentárja szerint az ilyen értesülések szaporodása arra utal, hogy (az amerikaiak) ma sokkal közelebb vannak bin Laden elfogásához, mint az utóbbi másfél évben bármikor, mivel a már elfogott al-Kaida-tagok kihallgatása információkat eredményez. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A kormányközeli Lokál 16 oldalából 15 hirdetés

A kormányközeli Lokál 16 oldalából 15 hirdetés

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Van az a pénz: volt idő, mikor a Facebook jó pénzért eladta volna az adatainkat

Van az a pénz: volt idő, mikor a Facebook jó pénzért eladta volna az adatainkat

Trump azt nevezi ki kabinetfőnöknek, aki szörnyű embernek nevezte őt

Trump azt nevezi ki kabinetfőnöknek, aki szörnyű embernek nevezte őt