Tetszett a cikk?

A Budapest Sportaréna csütörtöki átadása előtt a Fidesz kifogásolta, hogy csak egy szűk, kiválasztott kör vesz részt az ünnepségen. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) bejelentette: néhány hét múlva, a csarnok teljes elkészülte után nagyszabású avatóünnepséget rendeznek.

"Egy új sport-, rendezvénycsarnokkal gyarapodott az ország, a főváros" - mondta Jánosi György sportminiszter a megnyitón, amelyen jelen volt Dominique de Combles de Nayves, Franciaország budapesti nagykövete, Demszky Gábor főpolgármester, Szilvásy György, a GYISM közigazgatási államtitkára, valamint a francia beruházó cég, a Bouygues több vezetője. A GyISM köszönetet mondott mindazoknak, akik a BS leégése után eldöntötték, hogy egy új csarnok épüljön, és az előző kormány idején elindították a beruházást.
A Fidesz szerint a sportaréna átadásán ahelyett, hogy "ez az esemény a polgárok közös nagy ünnepe volna", csak kiválasztott kevesek vehettek részt. A GYISM válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a BS-t nem egy szűk, kiválasztott kör, hanem az érdeklődő sajtó egésze, és az általuk képviselt nyilvánosság előtt veszi át a Medgyessy-kormány nevében Jánosi György sportminiszter. A GYISM szándéka szerint, amikor az aréna teljesen elkészül majd, azaz a jelenleg még fellelhető összes hiányosságot pótolják, és a létesítmény környezetében "az emelt szintű városi téren zajló munkálatok" is befejeződnek, akkor - várhatóan március végén - egy, a mostaninál lényegesen nagyobb szabású, nyilvános megnyitót is rendeznek.
A BS első két programja csütörtök és péntek este kulturális jellegű lesz: pop-, illetve komolyzenei koncertet rendeznek. Vasárnap az elmúlt esztendő legsikeresebb sportolóinak részvételével sorra kerülő díjátadó gálának ad otthont a létesítmény, április 6-án egyházi rendezvényt tartanak, majd 15-től következik az első sportesemény, a divizíó I-es jégkorong világbajnokság. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!