A Budapest Sportaréna csütörtöki átadása előtt a Fidesz kifogásolta, hogy csak egy szűk, kiválasztott kör vesz részt az ünnepségen. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) bejelentette: néhány hét múlva, a csarnok teljes elkészülte után nagyszabású avatóünnepséget rendeznek.

"Egy új sport-, rendezvénycsarnokkal gyarapodott az ország, a főváros" - mondta Jánosi György sportminiszter a megnyitón, amelyen jelen volt Dominique de Combles de Nayves, Franciaország budapesti nagykövete, Demszky Gábor főpolgármester, Szilvásy György, a GYISM közigazgatási államtitkára, valamint a francia beruházó cég, a Bouygues több vezetője. A GyISM köszönetet mondott mindazoknak, akik a BS leégése után eldöntötték, hogy egy új csarnok épüljön, és az előző kormány idején elindították a beruházást.
A Fidesz szerint a sportaréna átadásán ahelyett, hogy "ez az esemény a polgárok közös nagy ünnepe volna", csak kiválasztott kevesek vehettek részt. A GYISM válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a BS-t nem egy szűk, kiválasztott kör, hanem az érdeklődő sajtó egésze, és az általuk képviselt nyilvánosság előtt veszi át a Medgyessy-kormány nevében Jánosi György sportminiszter. A GYISM szándéka szerint, amikor az aréna teljesen elkészül majd, azaz a jelenleg még fellelhető összes hiányosságot pótolják, és a létesítmény környezetében "az emelt szintű városi téren zajló munkálatok" is befejeződnek, akkor - várhatóan március végén - egy, a mostaninál lényegesen nagyobb szabású, nyilvános megnyitót is rendeznek.
A BS első két programja csütörtök és péntek este kulturális jellegű lesz: pop-, illetve komolyzenei koncertet rendeznek. Vasárnap az elmúlt esztendő legsikeresebb sportolóinak részvételével sorra kerülő díjátadó gálának ad otthont a létesítmény, április 6-án egyházi rendezvényt tartanak, majd 15-től következik az első sportesemény, a divizíó I-es jégkorong világbajnokság. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Mától újra felmászhatunk az egri minaretre

Kovács Zoltán: Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

Kovács Zoltán: Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Megjött a Microsoft új terméke: egy hihetetlenül ronda pulóver

Megjött a Microsoft új terméke: egy hihetetlenül ronda pulóver

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó