Tetszett a cikk?

A legújabb hírek szerint hat palesztin vesztette életét hétfőn reggel, amikor az izraeli hadsereg behatolt és tisztogató akciót kezdett a Gázai övezetben lévő nuszeirati menekülttáborban. Vasárnap egy izraeli földmunkagép halálra gázolt egy amerikai nőt.

A legújabb gázai behatolás áldozatai közt palesztin kórházi források szerint egy 13 és egy négyéves gyermek is volt. A nuszeirati menekülttáborba csaknem harminc tank hatolt be, talajgyaluk és katonák kíséretében, helikopterek támogatásával. A palesztin fegyveresek tüzet nyitottak az izraeliekre; az összecsapásokban tucatnyi palesztin megsebesült. Az izraeli hadsereg egyik célpontja az a ház volt, mely állítólag az Al-Aksza Mártírjai nevű terrorista szervezet egyik tagjáé volt.
Vasárnap egy izraeli földmunkagép halálra gázolt egy a Washington állambeli Olympiából érkezett, 23 éves egyetemi hallgatót, aki egy ház lerombolása ellen tiltakozott a Gázai övezet déli részén elterülő Rafah palesztin menekülttáborban. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet, arra hivatkozva, hogy folyik a kivizsgálás.
Az izraeli hadsereg rendszeresen lerombol palesztin házakat a Gázai övezetben fekvő Rafah menekülttáborban és annak térségében, arra hivatkozva, hogy palesztin fegyveresek ezekből tüzelnek izraeli katonákra, akik járőrszolgálatot teljesítenek a Gázai övezet és Egyiptom határán. Külföldi önkéntesek egy csoportja hónapok óta tevékenykedik a Gázai övezet déli részén, igyekezve meggátolni a házrombolásokat. Leggyakrabban alkalmazott módszerük, hogy a buldózerek elé állnak, testükkel védve a palesztin házakat a lerombolástól. A mostanit megelőzően nem származott haláleset a nemzetközi csoport tagjai és az izraeli katonák szembenállásából. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!