Tetszett a cikk?

Irán szabadon bocsátott, és átadott az iraki hatóságoknak 390-et azok közül az iraki hadifoglyok közül, akik az ország nyugati részén lévő Kaszre-Sirin városban lévő hadifogolytáborban raboskodtak még több mint tizenöt évvel azután is, hogy véget ért a két ország között 1980-tól 1988-ig tartó háború - közölte kedden délelőtt Hoszein Hos Ekbal, Kaszre-Sirin város polgármestere.

A városi vezető egyben közölte, hogy a két fél között létrejött megállapodás alapján hamarosan a többi, még fogságban lévő hadifogoly is visszanyeri szabadságát. Irak és Irán a múlt héten szerdán egyezett meg arról, hogy kölcsönösen szabadon bocsátják a nyolc évig tartó irak-iráni háború vége óta még fogságban lévő személyeket. Irán válaszlépésként nem csak iráni hadifoglyok, de 340, iraki börtönökben különböző koholt vádak alapján fogva tartott polgári személy szabadon engedését is elvárja az iraki féltől. Az iráni külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy ezekben a napokban be kell fejeződnie a hadifogolycserének, a nyomtalanul eltűntek utáni kutatás azonban nem zárul le. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!