Tetszett a cikk?

Egy, az állami támogatások csökkentése miatt tiltakozó dohányfarmer traktorával bevonult az USA fővárosába, és már második napja tartja rettegésben a helyieket. A washingtoni rendőrség fokozott készültséggel figyeli a tiltakozó gazdát, aki - állítása szerint - robbanóanyagot rejtett el traktorjában - jelentette a BBC.

Dwight Watson észak-karolinai dohánytermesztő gazda hétfőn délután vonult be traktorával Washington belvárosába. Watson az ellen tiltakozik, hogy a kormány jelentősen csökkentette a termelőknek juttatandó agrártámogatásait, így a dohánytermesztés lehetetlenné válik, farmját el kell adnia.
Watson traktorát kedden több mint 100 rendőr vette körbe, mivel a hírek szerint a gazda azt közölte az illetékesekkel, hogy járművébe robbanóanyagot rejtett. A farmer akciója miatt az amúgy is egy esetleges terrorista akciótól rettegő Washington belvárosában leállt a forgalom. "Nem tudjuk, mi van a traktorban, éppen ezért a legrosszabbra készülünk" - nyilatkozta a CNN-nek Scott Fear, a városi rendőrség szóvivője.
A BBC riportere megjegyzi, hogy több washingtoni emberben kétség merült fel: hogyan képes az USA eltávolítani Szaddám Huszeint Irak éléről, amikor egy egyszerű farmert sem tudnak megállítani?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!