szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pozitív légkörben, de érdemi eredmény nélkül zajlottak le a Hamász és Mahmúd Abbász közti kedd esti tárgyalások az izraeli célpontok elleni támadások beszüntetéséről.

"A Hamász meg fogja vizsgálni Abbász tűzszüneti felhívását" - jelentette ki szerdán Musir al-Maszri Hamász-szóvivő. Hasonlóan nyilatkozott az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet, amely szintén résztvevője volt az Abbász kezdeményezte keddi találkozónak. A megbeszélés a Gázai övezetben zajlott, a pontos helyszínt nem közölték a sajtóval.

Abbász szerdán újabb találkozóra készül palesztin szervezetekkel, köztük a Hamásszal is, amely az előző napi tárgyalásokat követően is folytatta az Izrael elleni támadásokat. Nabil Saat palesztin külügyminiszter ennek ellenére szerdán derűlátóan vélekedett egy megállapodás esélyéről. "Megalapozott a bizalmam abban, hogy ez létrejöhet, mégpedig egészen rövid időn belül. Úgy vélem, a palesztin és az izraeli nép egyaránt békére és biztonságra vágyik és arra, hogy folytatódjon a békefolyamat" - mondta.

A Hamász a találkozó utáni órákban is folytatta támadásait: három, Kasszám-rakétákkal és páncéltörővel végrehajtott éjszakai támadásért vállalta a felelősséget.

Palesztin biztonsági erőket vezényelnek a Gázai övezet és Izrael határára annak érdekében, hogy elejét vegyék az erőszakcselekményeknek - jelentette be szerdán a palesztin biztonsági erők Gázai övezeti főnöke. Abderrazek Madzsaide szerdai rádiónyilatkozatában elmondta, hogy már javában folynak ennek előkészületei, de nem közölte, mikortól teljesítenek szolgálatot a palesztin biztonsági erők a határtérségben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Abbász biztonsági erőket küld a Gázai övezet és Izrael közé

Mahmúd Abbász palesztin elnök hétfőn elrendelte, hogy vonultassanak fel nagy létszámú biztonsági erőket a Gázai övezet és Izrael közötti átkelőkhöz, hogy megakadályozzák az izraeliek elleni merényleteket - közölte hétfőn egy palesztin biztonsági illetékes.

MTI Világ

Izrael haladékot ad Abbásznak

Az izraeli kormány haladékot ad Mahmúd Abbász új palesztin elnöknek ahhoz, hogy támadást indítson a palesztin "terroristacsoportok" ellen - közölte Jeruzsálemben a kormány egy névtelenül nyilatkozó, magas rangú illetékese.

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

Draghi: Majd akkor nyit újra Olaszország, ha beoltották az időseket

Draghi: Majd akkor nyit újra Olaszország, ha beoltották az időseket

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin