szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A franciaországi Keresztény Egyházak Tanácsa az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 60. évfordulója közeledtével, csütörtökön az antiszemitizmus minden formája elleni éberségre hívott fel.

"Maradjunk éberek!" - írta a franciaországi Protestáns Föderáció, az Ortodox Püspökök Gyülekezete és a Katolikus Püspöki Konferencia elnöke nyilatkozatában, Isten és ember elleni bűnnek nevezve a zsidógyűlöletet. 

"Sajnos, az antiszemitizmus és a fajgyűlölet még nem szűnt meg" - áll a nyilatkozatban, amely felhívja az egyházakat, ne szűnjenek meg soha elítélni az antiszemitizmus, a keresztény hittel teljességgel összeegyeztethetetlen magatartás minden formáját. "Az auschwitz-birkenaui tábor felszabadítása óta hatvan év telt el. A franciaországi Keresztény Egyházak Tanácsa a hatmillió áldozatra emlékezik, férfiakra, nőkre, gyermekekre, öregekre, akiket Európában csak azért öltek meg, mert zsidók voltak" - mutatnak rá a nyilatkozat aláírói.

"A keresztény emlékezet nem törölheti ki, s az egyházak bűnbánata sem tudja feledtetni, amivel más népek a zsidó népet sújtották. Az ellenállás tettei és az igazak emlékezete megmutatják, hogy az ember nagysága abban rejlik: nemet tud mondani, bármilyen áron, az elfogadhatatlannak" - áll Keresztény Egyházak Tanácsának nyilatkozatában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

USA: antiszemitizmus és diszkrimináció Magyarországon

A magyar kormány általánosságban véve tiszteletben tartja az állampolgárok emberi jogait, de vannak problémák bizonyos területeken - állapította meg az amerikai külügyminisztérium az emberi jogok helyzetéről készített éves jelentése.

Világ

Elítélték a magát antiszemita támadás áldozatának hazudó francia nőt

Négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték hétfőn azt a fiatal francia nőt, aki brutális antiszemita támadás áldozatának mondta magát, amivel felzaklatta az egész francia közvéleményt és elsietett állásfoglalásra késztette a legmagasabb közjogi méltóságokat, ám amiről később kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle.

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Már online is lehet ruhát próbálni

Már online is lehet ruhát próbálni