szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagyon elégedettnek mondta magát Ariel Saron izraeli kormányfő azokkal az intézkedésekkel, amelyeket Mahmúd Abbász új palesztin elnök hozott az erőszak csökkentése érdekében.

"Nem kétséges, hogy Abu Mazen (Abbász) munkához látott - jelentette ki Saron a Jediót Ahronót című izraeli lap csütörtöki számában megjelent interjúban. - Nagyon elégedett vagyok azzal, ami értesüléseim szerint a palesztin oldalon történik, és erős óhajom, hogy előmozdítsam vele (Abbásszal) a békefolyamatot."

"Elő akarom mozdítani a megegyezés esélyét a palesztinokkal - folytatta az izraeli miniszterelnök. - Szándékom az, hogy gesztusokat tegyek Abu Mazennek, miközben továbbra is nyitva tartom a szemem, és figyelemmel kísérem, hogyan alakul náluk (a palesztinoknál) a helyzet."

Egy vezető palesztin biztonsági tisztviselő közben azt közölte, hogy "technikai okokból" egynapos halasztást szenved a palesztin rendőri erők csütörtökre tervezett telepítése a Gázai övezet déli részén. A név nélkül nyilatkozó parancsnok nem közölte a halasztás konkrét okát, de alacsonyabb rangú palesztin tisztek szerint még vannak bizonyos nézeteltérések Izraellel arra vonatkozóan, hogy pontosan hol létesítsenek állásokat a palesztin rendőrök. Izraeli biztonsági tisztviselők egyelőre nem voltak elérhetők, hogy kommentálják a hírt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Ezért lehet Zugló az ellenzék állatorvosi lova

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát