szerző:
hvg.hu

Chevrolet Captiva néven forgalmazzák az első dízelüzemű Chevroletet Európában. Az öt- és hétüléses kivitelben kapható sportos terepjáró márciusban, Genfben mutatkozik be.

Az SX3 alapjaira épül a Captiva
Captiva lesz a neve a Chevrolet jövő nyártól hazánkban is kapható új sportos szabadidő-autójának. A modell először a 2004-es Párizsi Autószalonon mutatkozott be, mint az S3X koncepciójármű. A tanulmány a közönség és a szakma elismerését is kivívta.  Formaterve tágas és kényelmes belső teret rejt, kiváló minőségű kárpitokkal és anyagokkal. Hét- és ötüléses kivitelben egyaránt kapható lesz, illetve a vásárlók választhatnak az első- és összkerékhajtású kivitelek között is.

A Captiva nemcsak a márka első kompakt SUV-modellje, hanem az első dízelmotoros Chevrolet is. Az európai utakra hangolt, az itteni vásárlók igényeire szabott jármű egy modern kétliteres, 150 lóerős közös nyomócsöves közvetlen befecskendezéses dízelmotort kap. A benzinmotorokhoz (2,4 literes négyhengeres, illetve 3,2 literes V6-os) hasonlóan a turbódízel is dinamikus menetteljesítményeket garantál. A Captiva lesz az első olyan modell a Chevrolet európai kínálatában, amelyet menetstabilizáló elektronikával (ESP) szerelnek fel.

A dízelmotort a GM Daewoo Auto & Technology Company fejlesztette ki, a GM Powertrain és a VM Motori cégekkel együttműködve. Ez a motor 2006-tól más európai Chevrolet típusokban is bemutatkozik majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

1050 Chevrolet a rendőrségnek

A megszokott fehér VW Golf helyett ugyanilyen színű Chevrolet Lacettivel szolgálnak és védenek ezentúl a magyar rendőrség bűnügyi nyomozói. Majosházán átadták a General Motors Hungary képviselői az ORFK-nak az első példányokat abból a 350-ből, amelyeket - közbeszerzési tender eredményeként – még idén megkap a rendőrség.