szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Saab 9-3 Sport Sedan nyerte el elsőként a biztonságos autópályák érdekében létrehozott biztosítási társaság (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) által odaítélt biztonsági aranyérmet.

A 9-3-as biztonságának újabb elismerése megerősíti a EuroNCAP töréstesztjein korábban elért ötcsillagos minősítést. A “Kiemelkedően Biztonságos - Arany Érem” egyfajta legjobb a legjobbak között kitüntetés, melyet azon autók érdemelnek ki, melyek az előbb említett töréstesztek – mind frontális, oldalirányú, illetve hátoldali ütközések – során a legkiemelkedőbb utasbiztonságot nyújtják.

Oldalról is jól véd a 9-3-as
Az IIHS frontális töréstesztjében 40 mérföld/órás sebességgel hajtanak neki egy rögzített, de deformálódó korlátnak. Az akadály egy 31 mérföld/órával közeledő, valóságos méretű személygépkocsinak felel meg, ezzel az autó vezetőoldali ütközés során nyújtott védelmét vizsgálják. A hátulról történő ütközéseket szimuláló tesztek alkalmával egy álló helyzetű autóba 20 mérföld/ órás sebességggel hajtanak bele, ezzel az első ülések és a nyaktámla hatékony védelmét mérik. A teszt során a szedán “kiemelkedő”, illetve “jó” minősítéssel teljesített. A Saab-nál 6100 valós (amelyekben a svéd márka autói is érintetettek) baleset kiértékelése alapján is javítják az új modellek biztonságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Egy csaló felültette a SAAB-ot

Csaló áldozatává vált a SAAB svéd autógyár. Egy férfi úgy szedte rá a céget, hogy azt állította, diplomatáknak szánt gépkocsikat közvetít, de részleteket nem tudni.

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!