szerző:
MTI

A képhamisítók paradicsoma egy dél-kínai városka, ahol futószalagon állítják elő a "remekműveket".

A céget egy ötletes vállalkozó alapította Tafengben. Az általa alkalmazott „művészek" a reneszánsz nagy mestereitől kezdve a XX. századi alkotókig bármilyen festményt igen pontosan lemásolnak – olvasható az NTV orosz tévétársaság honlapján.

A jó kereset reményében az egész országból jönnek Tafengbe a tehetséges festők. A tulajdonos immár ezreknek ad munkát: a művészek közül sokan kiszorulnak az utcára, ahol a járdán ülve gyártják a hamisítványokat. Némelyek Rubensre szakosodtak, s akadnak Tiziano-, vagy éppen Leonardo da Vinci-specialisták is.

A képeket viszik, mint a cukrot, s a vállalat, amely húsz országba szállítja termékét, évente 400-500 ezer hamisítványt ad el, darabját átlagosan 20 dollárért, vagyis valamivel több, mint négyezer forintért, és az igen jutányos ár még az egykori mester tökéletes(en hamis) aláírását is tartalmazza.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Fiatalkorú pénzhamisító bandát csíptek nyakon

Fiatalkorú pénzhamisítók és a hamis papírpénzeket terjesztők kerültek rendőrkézre Szolnokon, az egyik gyanúsítottat lakossági segítséggel fogták el – közölte a városi rendőrkapitány.

MTI Tech

Lemondott a hamisító professzor

Bocsánatot kért és lemondott professzori tisztéről pénteken a világ egyik leghíresebb őssejt kutatója, a dél-koreai Hvang Vu Szuk (Hwang Woo-suk), mert munkahelye, a szöuli állami egyetem szerint meghamisította az általa vezetett csoport kutatási eredményeit.

MTI Gazdaság

Csökkent a Pick vesztesége, de hamisítják a téliszalámit

Azt idén várhatóan 1 milliárd forint alá csökekn a Pick Szeged Rt. vesztesége, szemben a tervezett 3,2 milliárd forintos hiánnyal - mondta Kovács László, a cég elnök-vezérigazgatója, aki szerint Ausztriából hamis téliszalámi került az országba.

MTI Itthon

Pénzhamisítókat füleltek le Budapesten

Az utóbbi idők legnagyobb pénzhamisítási bűnügyét göngyölítették fel a győri nyomozók, akiknek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködve a műhelyt is sikerült megtalálniuk, és három gyanúsított is kézre került.

Theresa May: a nagy túlélő párducmintás cipőben

Theresa May: a nagy túlélő párducmintás cipőben

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából