szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gáspárik Attila a romániai médiafelügyelet (CNA) alelnöke a Transindexen vezetett blogjában arról írt, hiába indult el húsvétkor az Autonómia nevű új csatorna, megfelelő előkészítés hiányában Erdélyben csak nagyon kevesen nézhetik.

„Mit tett a Duna az elmúlt években a kábelrendszerbe való jutásért? Vett három tucat egyéni műholdvevőt? Ez az egész Autonómia csatorna olyannak tűnik, mintha elkezdenék termelni egy árút, csak éppen az eladást nem tervezem meg, és egyszer csak termelem a cuccot raktárra…” – írta Gáspárik Attila a romániai médiafelügyelet alelnöke blogjában.

Annak ellenére, hogy Romániában eddig egyetlen hivatalos hatóság, felügyelet sem emelt kifogást az Autonómia csatorna ellen, de még sajtókampány sem folyik ellene a román nyelvű médiában - folytatja Gáspárik.

Tény, a romániai kábelszolgáltatók alapcsomagjai zsúfoltak - amint azt Gáspárik is megjegyezte -, csak úgy lehet berakni egy új műsort, ha egy másikat onnan kivesznek, és köztudott, hogy a legtöbb tévétársaság külön fizet azért, hogy az alapcsomagokba kerüljön. A zsúfoltságot csak szaporítja, hogy a médiatörvény értelmében az országosan sugárzó adókat kötelező az alapcsomagban kínálni, s a lökdösődés óriási, hisz a legnagyobb magáncégek mellett – ProTV, Antena 1 és 3, Prima, Realitatea, B1, Sport tv – be kell gyömöszölni a „kincstári” tévé nem kevesebb, mint négy külön adóját, valamint néhány magyar (általában három) műsort is.

Gáspárik személyes megjegyzése: „a Duna vezetése megjárta Azerbajdzsánt, Brüsszelt…. Bukarest nagyon messze volt, egy bemutatkozó akcióra (…) Mi akadályozta a Dunát abban, hogy az eddigi csatornán megvalósítsa az Autonómia tartalmat? Ha kivette volna a Kívánságműsort, a Bűvöletet (ami a Duna szellemével egyáltalán nem egyeztethető össze) máris ott van napi 5 óra?Csak azt szeretném, hogy ne kennék ránk az előkészítetlen tehetetlenséget” – fakadt ki blogjában az alelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Támadja a Duna Tv-t a szlovák szélsőjobb

Sajtónyilatkozatban tiltakozott vasárnap a Duna Televízió most induló Autonómia csatornája ellen a magyarellenes magatartásáról elhíresült parlamenten kívüli nacionalista erő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS).

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta