szerző:
MTI

A magyarellenes Ján Slota vezette szlovák Nemzeti Párt (SNS) törölte Európa térképéről a jelenlegi Magyarországot.

Az Asics is lehagyta Magyarországot
A sportszergyár hasonlóan "hiteles" Európa-térképet rakott ki honlapjára. Tovább.
A pozsonyi kormánykoalícióban  részt vevő SNS honlapján olyan Európa térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a többi magyar terület pedig Szlovákiához tartozik, Magyarország pedig nem is létezik rajta.

Elemzők szerint nyilvánvaló, hogy a kormánypárt így akarta kiélni legfőbb ábrándját, hogy Magyarországot el kellene törölni a föld felszínéről. Emlékeztetnek arra, hogy Slota néhány évvel ezelőtt hallgatóságát buzdítva kijelentette: "üljetek harckocsira és tegyük földdel egyenlővé Budapestet". Idevág Slotának az a többször elismételt kijelentése is, miszerint Szlovákiában nincsenek magyarok, csupán magyarul beszélő szlovákok.

Slota lopott és tüzet okozott
Ján Slota fiatalkori múltját nem csak falusi szatócsboltok fosztogatása és nem csak ausztriai autólopások terhelik, mivel kiderült: 26 évvel ezelőtt egy üzem felelős dolgozójaként olyan műszaki jellegű
utasítást adott a beosztottjainak, amelynek nyomán a nyitranováki (Nováky) hőerőműben hatalmas tűz keletkezett. Slotát a bíróság gondatlanságért - két és fél évre szóló felfüggesztéssel - egy év szabadságvesztésre és pénzbírságra ítélte - derítette ki szerdán a SITA hírügynökség, melynek értesülését az illetékes bíróság is megerősítette. (MTI)
A nacionalista párt a rendszerváltás óta azzal riogatja a szlovákokat, hogy a magyarok autonómiát akarnak, s ennek nyomán majd Szlovákia déli területeit el akarják csatolni. A párt kezdetektől azt hirdeti, hogy az egykori magyar királyságot megjelenítő Nagy-Magyarország térképek Szlovákia területi integritását fenyegető üzenetek.

Slotáék igencsak sajátos térképére a média is felfigyelt és magyarázatot keresett, az SNS  azonban adós maradt a válasszal, majd a Magyarország nélküli Európa térképet is eltüntette honlapjáról. 

Szerdán délután végül Jana Benková, az SNS sajtótitkára a TASR szlovák hírügynökségnek azt a magyarázatot adta, hogy a térkép a párt internetes fórumára bejelentkező egyik olvasó hozzászólásának a csatolmányaként került a honlapra. 

Az SNS szabályos időközökben megvizsgálja a honlapjára beérkező hozzászólásokat, és reagál azokra -  állította a szóvivő, amivel bizonyára arra utalt,  hogy a párt egy ilyen alkalommal "szűrte ki" honlapjáról a térképet. Időközben megjelent, nem megerősített értesülések szerint a térkép nem néhány napja, hanem tavaly november óta volt látható az SNS honlapján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Slota második a szlovák népszerűségi listán

Egy friss felmérés szerint a népszerűségi lista második helyén áll Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kirohanásairól ismert vezetője, akinél csak koalíciós partnere, Robert Fico kormányfő népszerűbb.

MTI Itthon

Orbán puccstól tart, Slota pedig Orbántól

Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta Orbán Viktor csütörtökön a szlovákiai Losoncon egy konferencián.

MTI Világ

Slota bíróság elé citálta Durayt

Duray Miklós 25 év után ma ismét bíróság elé áll: míg 1983. január 31-én a Csehszlovák Szocialista Köztársaság felforgatásának vádjával állították bíróság elé, majd börtönözték be, ezúttal a Ján Slota vezette kormányerő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) feljelentése miatt folytatnak ellene eljárást.

MTI Világ

Slota harmadik világháborút vizionál

A harmadik világháború kirobbanásába torkollhatnak Koszovó elismerésének következményei - jelentette ki csütörtökön Pozsonyban Ján Slota, a kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.

MTI Itthon

Slotát sokkolta Kövér kijelentése

A Magyar Gárda és az interneten gyűlölködést terjesztő portálok felszámolására képtelen Magyarország megszűnik demokratikus állam lenni - jelentette ki csütörtökön Pozsonyban a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke, Anna Malíková Belousovová.

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről

1,4 milliárdért kutatja a kormány, mi a helyzet a nyugdíjasokkal és a mit gondolunk a menekültekről