szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A romániai Hargita megye rendőrsége hétfőn őrizetbe vett egy férfit, aki nem hivatalos források szerint Veres László, a viszkis rablóként ismert Ambrus Attila volt tettestársa.

Gheorghe Filip, a székelyföldi megye rendőr-parancsnokságának szóvivője az MTI érdeklődésére nem erősítette meg, hogy a közleményükben említett V. L. - aki a Csíkszeredához és Csíkszentlélekhez közel fekvő Fitód faluban él - azonos-e Veres Lászlóval. Az MTI kérdésére Veres László apja sem kívánt mondani semmit telefonon, közölte, hogy ő hivatalosan semmit sem tud. Többször is hangsúlyozta, hogy fia tőlük külön él, csak időnként találkoznak. Egyéb, nem hivatalos forrásokból lehet azonban következtetni a férfi kilétére.

A rendőrségi szóvivő elmondta a hivatalos álláspontot, amely szerint az európai elfogató parancsot a budapesti Fővárosi Bíróság augusztus 5-én állította ki a 36 esztendős férfi nevére". Ennek alapján a marosvásárhelyi ítélőtábla október 6-án, hétfőn elrendelte a harminc napos előzetes letartóztatást. Ezt hajtották végre a helyi rendőrök, akik az illetőt a csíkszeredai rendőrség fogdájába szállították. Ezalatt a harminc nap alatt kell dönteniük az illetékes igazságszolgáltatási szerveknek arról, hogy kiadják-e Magyarországnak a letartóztatott férfit, és ha igen, mikor. 

Ami a viszkis rablót illeti, Ambrus Attila jégkorongozóként kezdte pályafutását, majd 1993 és 1999 között számos pénzintézetet rabolt ki fegyverrel, az akciók előtt whiskyvel bátorítva magát. Ambrus Attiláról több könyv is született Magyarországon és külföldön. Veres László állítólag két rablásban vett részt vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Johnny Depp játssza majd a Viszkis rablót

Az Ananova portál által "magyar Robin Hood"-nak titulált rablót az Oscar díjért is induló, Én, Pán Péter címre magyarított Finding Neverland 41 éves főszereplője, Johnny Depp alakítja majd.

hvg.hu Média

A Viszkisről forgatott filmet a Discovery

Embervadászat munkacímmel 2005. április 11. és 17. között Magyarországon forgatta a Viszkis rablóról szóló dokumentumfilm epizódját a Discovery Networks Europe. A Discovery Channel számára készülő hatrészes sorozat hat különböző bűnöző történetét dolgozza fel, s jövőre látható a csatorna műsorán.

Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben

Népszava: 717 ezer felnőtt nem szerepel az oltási tervben

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában