szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint ezer zendülő bangladesi határőrt köröznek a négy nappal ezelőtt kitört lázadásban elkövetett gyilkosságokért – közölte vasárnap az ázsiai ország rendőrsége.

A határőrizeti feladattal ellátott félkatonai alakulatnak, a Bangladesi  Lövészeknek  mintegy kétezer tagja lázadt fel szerdán dakkai főhadiszállásukon, amely egybeépült egy katonai tiszti lakóteleppel. A lázadásban a legfrissebb adatok szerint megöltek 77 embert, főleg a hadsereg tisztjeit, és további 72 ember eltűnt. A zendülés azért tört ki, mert a határőrök szerint illetményük növekedése nem tart lépést a hadseregben szolgálókéval.

A zendülők feletti ítélkezésre külön törvényszékeket hoznak létre – jelentették be vasárnap kormányzati és katonai tisztségviselők. Az erről szóló döntést szombat este hozta meg a kormány. Ha valamely határőrről bebizonyosodik, hogy embert ölt a lázadás során, fel is akaszthatják – közölték.

A zendülés a határőrök és Sejk Haszina Vazed miniszterelnök csütörtöki megállapodásával ért véget. A találkozón a fellázadt határőröket 14 tagjuk képviselte, akik közül hat állítólag közte van a mintegy ezer körözött személynek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában

A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"

Gyurcsány Ferenc: "Nem lesz itt baj. Meggyógyulok"