szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fegyveresek elrabolták az ENSZ három külföldi és egy helyi alkalmazottját hétfőn Szomália déli részén - közölte a világszervezet egy magát megnevezni nem kívánó forrása.

A három külföldi, illetve helybeli kollégájuk a fővárostól, Mogadishutól 250 kilométerre északnyugatra fekvő Wajid repülőterére tartott, amikor a légikikötő közelében fegyveresek feltartóztatták az autójukat. Az egyik külföldi kenyai, a másik kettő nyugati - mondták az említett források anélkül, hogy a két utóbbi személy nemzetiségét megadták volna.

Más források szerint a négy elrabolt személy között csak egy külföldi van. A világszervezet négy alkalmazottja a Világélelmezési Alapnál, illetve az ENSZ Fejlesztési Programjánál (UNDP) dolgozik. Mohamed Moalim Hasszán helyi vezető elmondta: erőfeszítések történtek a túszok kiszabadítására, a biztonsági erők követik a túszejtők nyomait, és az akció várhatóan nem tart sokáig. Feltételezések szerint az emberrablók a segélyszervezetek tevékenységével elégedetlen helybeli fegyveresek lehetnek.     

Szomália, ahol 1991 óta polgárháború dúl, a világ egyik legveszélyesebb országa a segélymunkások és újságírók számára, mivel ők gyakorta válnak gyilkosságok vagy emberrablások áldozataivá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75