szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

George Bush nem hajlandó bírálni utódát - erről a korábbi amerikai elnök maga beszélt helyi idő szerint kedden a kanadai Calgaryban, ahol első ízben mondott beszédet nyilvánosság előtt a Fehér Házból való távozása óta.

"Megérdemli hallgatásomat" - közölte Bush, és hozzátette, az a kívánsága, hogy az új elnök sikerrel járjon. "Nem fogom az időmet (Barack Obama) kritizálásával tölteni, sok bírálója akad" - mondta, és jelezte, hogy könyvet tervez írni elnöksége 12 legnehezebb döntéséről.

"Sokkal jobban szeretem a hazámat, mint a politikát" - jelentette ki egy meghívásos üzleti rendezvényen. Nagyon fontosnak nevezte, hogy Obamának segítséget kell nyújtani munkájában. Az egykori alelnök, Dick Cheney első tévés interjújában a napokban viszont élesen kikelt az új elnök ellen. Azt állította, Obama politikája gyengíti Amerika biztonságát. A legnépszerűbb konzervatív rádiós kommentátor, Rush Limbaugh pedig arról beszélt, hogy reményei szerint Obama kudarcot vall.

Bush látogatásával egy időben 200 fős tömeg tiltakozott Calgaryban a volt amerikai elnök látogatása ellen. Némelyek cipőt dobáltak egy Bush-bábura, az egyik tüntető azt mondta, Kanadának nincs semmi haszna abból, ha háborús bűnösök utaznak az országba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!