szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Háromszázhúszezer euróért (96 millió forintért) kelt el a legrégebbi német levélbélyeg egy 12 darabos sorozata, amely még 1849-ből származik - közölte az árverést bonyolító aukciósház.

A bajor "Fekete Egyes" - ahogy nevezik - egy ötnapos aukció csúcspontjaként került kalapács alá, amelyen 345 bélyeget és bélyegsorozatot árvereztek el - számolt be a wiesbadeni Heinrich Köhler aukciósház. 
 
Az egyest fejjel lefelé ábrázoló, hibás nyomású bélyeg kikiáltási ára 200 ezer euró (60 millió forint) volt. A darab Otto és Fritz Kirchner gyáriparoscsalád gyűjteményéből származik. A vevő nem kívánta felfedni kilétét, ajánlatával azonban elment a végső határig - a svájci eladó legnagyobb örömére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Majdnem elveszett hat évnyi titkos UFO-jelentés

A nyilvánosság elé tárta a brit hadügyminisztérium a korábbi ufójelentések titkait. A három éven át tartó munka eredményét bárki megtekintheti a Nemzeti Archívum honlapján - olvasható a BBC weboldalán.