szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Parlamenti bizottság alakult Bolíviában kedden a feltételezett terrorista csoport ügyének kivizsgálására - jelentették be La Pazban kormánypárti és ellenzéki képviselők, miközben a bevándorlási hivatal egy olyan hírt adott ki, hogy Rózsa Flores Eduardo illegálisan lépett be az országba.

Az öt kormánypárti és három ellenzéki képviselőből álló bizottság az állambiztonsági erők múlt csütörtöki fellépését vizsgálja ki, amelyben életét vesztette három állítólagos terrorista: a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa, a román állampolgár Magyarosi Árpád és az ír Michael Martin Dwyer. 
   
A bolíviai sajtó keddi közlése szerint a bevándorlási hivatal Santa Cruz-i kerületi igazgatója kijelentette, hogy Rózsa "illegális formában" lépett be az országba Brazília felől, Puerto Suáreznél. Erről egyelőre nem tudni többet. A hatóságok korábbi közlése szerint Rózsa saját nevére szóló, és más személyi dokumentumokkal is rendelkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Balázs: belpolitikai küzdelmek áldozatai lehettek Rózsa-Floresék

A külügyminiszter szerint nem lehet kizárni, hogy bolíviai belpolitikai küzdelmek áldozataivá váltak a csütörtökön megölt és elfogott magyarok. "Nem látjuk pontosan, hogy mennyiben használták őket eszköznek, mennyiben voltak céljai esetleges bolíviai belpolitikai manővereknek" - mondta Balázs Péter hétfőn Budapesten.

MTI Világ

Eltemették Rózsa-Florest

A bolíviai Santa Cruzban előző nap hajnalban végrehajtott kommandóakció három külföldi halottja közül pénteken eltemették a magyar-bolíviai Rózsa-Flores Eduardót, míg két társa, Magyarosi Árpád és Dwyer Michael Martin holtteste egyelőre a sorsára vár – jelentette szombaton az El Deber című bolíviai lap online kiadása.

MTI Világ

Rózsa-Flores ügye: a bolíviaiak hallgatnak, Budapest kivár

Közös cellába került a csütörtöki bolíviai kommandósakció két túlélője: a magyar Tóásó Elődöt és a horvát származású Mario Tadicot a hétvégén szállították át egy biztonságosabb börtönbe - mondta a külügyi szóvivő hétfőn. Szelestey Lajos arról is beszélt: a magyar konzul és a kijelölt ügyvéd hétfő este újra meglátogatják Tóásó Elődöt a börtönben.

Világ

A bolíviai rezsim destabilizálása lehetett Rózsa-Floresék célja

Nemcsak a rendőrség, de a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai is részt vettek azon a házkutatáson, amelyet a Bolíviában lelőtt Eduardo Rózsa-Flores szurdokpüspöki otthonában tartottak szombaton - értesült a hvg.hu. Forrásaink szerint Rózsa-Flores valóban a bolíviai kormány ellen „dolgozhatott”, de csoportjával nem likvidálni akarta az elnököt; célja a rezsim destabilizálása, meggyengítése lehetett.

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

Az én hetem: Péterfy Gergely kilépett Magyarországról és megszűnt körülötte a gyűlölet

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja