szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elrabolták Mihail Sztavszkijt, a Rosznyefty orosz kőolajipari konszern azonos nevű alelnökének fiát Moszkvában - adták hírül az orosz lapok.

A fiatalembert még április 13-án tuszkolták be egy autóba az orosz fővárosban, az állami földgáz- és kőolajipari egyetem közelében, ahol első éves hallgató volt, de a bűncselekmény tényét csak most hozta nyilvánosságra a nyomozó hatóság. Az első hírek szerint az emberrablók 50 millió dolláros váltságdíjat követeltek, de később kiderült, hogy mindeddig egyáltalán nem jelentkeztek.

Első ízben már februárban kísérletet tettek az egyetemista elrablására, de akkor ő és vele lévő barátja kivédte az emberrablók támadását és el tudott menekülni.

A fiatalember szülei az első támadás után testőröket akartak adni fiuk mellé, de az határozottan elutasította ezt a lehetőséget. A Komszomolszkaja Pravda című moszkvai bulvárlap megtudta: az ifjabbik Sztavszkijra már az iskolában is testőrök vigyáztak, s ezért sokat csúfolták, így az egyetemen már titkolni akarta, hogy ki is az édesapja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Egymillió eurót kérnek az elrabolt vállalkozóért

Elrabolták Bulgáriában azt az építési vállalkozót, aki 11 napja tűnt el, s az emberrablók legalább egymillió eurós váltságdíjat követelnek - jelentette kedden a bolgár média, felemlegetve, hogy az üzletember osztozik több más gazdag bolgár sorsában, akiket az elmúlt hónapokban raboltak el.

MTI Itthon

Zsarolással és emberrablással gyanúsítanak három férfit

Zsarolás és emberrablás miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három fővárosi férfi ellen; a nyomozók vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményeztek, mert a gyanúsítottak a jövedelmükhöz képest feltűnően jó körülmények között éltek - közölte a rendőrség kedden.

MTI Itthon

Volt rendőröket is elítéltek emberrablás miatt

Hét vádlottat, köztük két volt rendőrt összesen csaknem húsz év börtönbüntetésre ítélt szerdán emberrablásért a Debreceni Ítélőtábla - közölte az ítélethirdetést követően Koszta János, a táblabíróság sajtótitkára.

Csikász Brigitta Itthon

Eldurvultak az éttermi túlszámlázások

Hiába indultak sorra eljárások a túlszámlázó és a pénzt fenyegetésekkel behajtó éjszakai szórakozóhelyekkel szemben, a night klubok, mintha semmi sem történt volna, továbbra is nyitva vannak. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, Bodnár Zsolt szerint az a baj, hogy az eljárás alá vont cég helyére új lép, amely számára a helyi önkormányzatok nem tagadhatják meg a működési engedély kiadását.

hvg.hu Napi merítés

Emberrablások Győrben? - a rendőrség cáfol

Újabb emberrablós történet terjed az interneten, a helyszín ezúttal Győr, a támadók pedig állítólag az ukrán maffia tagjai. A rendőrség határozottan cáfol - adja hírül az Urbanlegends.hu portál.

hvg.hu Itthon

Bezáratták a horribilis számlát kiállító Milady lokált

Két problémás, bűncselekmények gyanújába keveredett éjszakai szórakozóhely bezárásáról intézkedett Belváros-Lipótváros jegyzője. Az egyik bezáratott bár a Milady, ahol túlszámlázás után fogva tartották a FIFA játékosügynökeit - értesült a HavariaPress.

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Hangtalan villanyautó lett ebből a 60 éves Bentley-ből

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre