Tetszett a cikk?

A reptéri elszámolásokkal kapcsolatos viták miatt feltartóztatták a SkyEurope egyik utasszállító repülőgépét a párizsi Orly repülőtéren. A szlovák légitársaság szerint a francia fél lépése jogellenes.

Az APA osztrák hírügynökség keddi jelentése szerint az Orly azzal indokolja a hétfőn, Prágából érkezett gép feltartóztatását, hogy a SkyEurope-nak többszöri figyelmeztetés ellenére "hónapok óta" rendezetlen számlái vannak. A párizsi repülőtér üzemeltetője ezért bírósághoz fordult, egy első fokú francia polgári bíróság pedig június 18-án úgy határozott, hogy a kinnlevőségek rendezése érdekében feltartóztathatják a SkyEurope egyik repülőgépét. 

Az Orly szóvivője elmondta: "rendkívül ritkán" alkalmaznak ilyen eljárást. A szlovák légitársasággal szemben fennálló követelések nagyságáról a szóvivő nem tájékoztatott, és azt sem közölte, hogy a továbbiakban miként kívánják kezelni az ügyet.

Az MTI kérdésére Zboray András, a SkyEurope kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: egyik gépüket valóban feltartóztatták a párizsi repülőtéren, és rendezetlen számlák is vannak. A társaság azonban jogellenesnek tartja a francia fél lépését, a SkyEurope ugyanis az illetékes szlovák bíróság döntése alapján hitelezői védelem alatt áll, ez a védelem pedig az Európai Unió egész területén, így Franciaországban is érvényes, mondta Zboray.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Dráma az égen – semmi ok az optimizmusra

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) adatai alapján idén eddig 38 légitársaság ment csődbe, s az iparág globális vesztesége az év végére elérheti a 9 milliárd dollárt. Az 500 milliárd dolláros forgalmat produkáló légiipar a globális bukás határára jutott. Így a kormányoktól változásokat követelnek a társaságokat gúzsba kötő piaci szabályozásban.

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Mészáros érdekeltségébe kerültek a szarvasi kávéfőzőgyár Andrássy úti ingatlanjai

Mészáros érdekeltségébe kerültek a szarvasi kávéfőzőgyár Andrássy úti ingatlanjai

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna