szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Saját biztonsága" érdekében kiutasítottak a politikai és katonai káosz uralta Szomáliából egy kínai kerékpárost, aki világkörüli útján jutott el a kelet-afrikai országba - erősítették meg az ország Puntföld néven ismert, félautonóm régiójának hivatalos szervei.

Az ötvenéves Lö Jüe-Csungot (Le Yue Zhong) a régió fővárosában, Bosassóban tartoztatták le. Kihallgatása során elismerte, hogy már két hete kerekezett Puntföldön, amikor elfogták. A helyi hatóságok képviselője az AFP francia hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy a kínai sportembernek nem engedélyezték útja folytatását, Dzsibutiba toloncolták ki.

Lö a sajtónak azt mondta, rendkívül csalódott a rendőrség döntése miatt, mivel szándéka szerint a harcok sújtotta fővárosba, Mogadishuba készült. Világkörül kerékpárútját 1997-ben kezdte, mostanra már 114 országon kelt át.

Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy miért éppen most találta alkalmasnak az időt egy szomáliai látogatásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hét embert lefejeztek szomáliai iszlamista felkelők

Szomáliai iszlamista felkelők kémkedésért és hitük elhagyásáért lefejeztek hét személyt - közölték helyi lakosok pénteken. Ez volt a legnagyobb tömeges kivégzés, mióta az iszlamista felkelőket két és fél éve elűzték a hatalomból.