szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pápa először jelent meg a nyilvánosság előtt csuklóműtétje után vasárnap az északnyugat-olaszországi Piemonte régióban.

A katolikus egyházfőt a szomszédos Valle d,Aosta régióban - ahol nyári szabadságát tölti - baleset érte. Pénteken megcsúszott a fürdőkádban, és eltörte a jobb csuklóját. E heti úrangyala imádságának színhelyéül Romano Canavese települést, Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár szülőfaluját választotta ki. A ceremónián a Vatikán második számú emberének számító bíboros is jelen volt.

A pápa imádsága kapcsán a munkanélküliekbe igyekezett lelket önteni. Itáliának ezt a térségét meglehetősen érzékenyen sújtják a gazdasági válság miatti állásvesztések.

A pápa begipszelt jobb csuklóját többször is felemelte, miközben megáldotta több száz főnyi hallgatóságát. A jelek szerint a két napja történt csuklótörés és a műtet nem viselte meg jelentősen, széles mosollyal az arcán üdvözölte a híveket.

A 82 éves pápának ez az első komolyabb egészségügyi problémája azóta, hogy 2005 áprilisában megválasztották a római katolikus egyház élére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kórházban XVI. Benedek pápa

Elesett XVI. Benedek pápa észak-olaszországi szabadsága idején, de nincs komoly következménye a balesetnek - közölte pénteken az egyházfő szóvivője, miután a pápa egy kórházat keresett fel Aostában, hogy megvizsgálják.

MTI Világ

Műtét után elhagyta a kórházat a pápa

Sikeres műtét után pénteken délután távozott a kórházból XVI. Benedek. A pápa fürdőkádban megcsúszott, és kisebb csuklótörést szenvedett nyári szabadsága idején.

MTI Világ

"Globális kormányzást" sürget a pápa

A világméretű gazdasági válság leküzdéséhez "globális kormányzást" tart szükségesnek a katolikus egyházfő kedden közreadott első társadalmi enciklikájában.

Nagyítás

Nagyítás: A pápa Izraelben

Jézus Krisztus reménységet ad a közel-keleti békének, és van remény arra, hogy túl lehet lépni a bosszún és az ellenségeskedésen - jelentette ki XVI. Benedek pápa Jeruzsálemben a Szent Sírnál szentföldi zarándoklata során.