szerző:
hvg.hu

Tusnádfürdőre tartott az együttes egy fellépésre, de a határ után megállították őket a rendőrök és az utaslista hiányosságaira hivatkozva 4000 eurót büntetést szabtak volna ki. A több órás alkudozás és fenyegetőzés után az együttes a saját koncertjét is lekéste – írja az Erdély Online.

A Tankcsapda mendezsere, Bakó Csaba a hírportálnak elmondta: “Kezdetben mindent rendben találtak, ám később azt kifogásolták, hogy nincs kitöltve az utaslista a beutazó külföldi állampolgárok nevével és útlevélszámával.  Emiatt azonnal 4000 eurós büntetést szabnak ki ránk, s tudatták: ha fizetünk, mehetünk tovább, ha nem, akkor még a rendszámot is leszedik.”

Ezt követően többórás huzavona kezdődött. Bakó Csaba elmondása szerint a román rendőrök – akik közül az egyik magyarul is beszélt – semmilyen irattal nem voltak hajlandóak bizonyítani, hogy a kiszabott hatalmas büntetés jogos, és azt sem ismertették, hogy minek alapján állapítottak meg éppen ekkora tételt. Később meg is próbálták leszedni a buszról a rendszámot, amit először a Tankcsapda biztonsági őrei megakadályoztak. Másodszor azonban már nem léptek közbe, ugyanis a rendőrök erre fenyegetően léptek fel, egyikük a fegyvere irányába nyúlt, másikuk pedig állítólag azt mondta, ha nem nyugszanak, akkor még nagyobb lesz a büntetés, és különben se csodálkozzanak, mert úgymond a magyarok is ezt csinálják a románokkal.

Órákkal később aztán a rendőrök minden átmenet és indoklás nélkül azt közölték, hogy a büntetés összege 2800 euróra csökkent. Ebbe sem mentek azonban bele a huzavona áldozatai, így újabb várakozás után már “csak” 11.000 lejt (770.000 forintot) kértek a románok. Időközben megérkezett a busz debreceni tulajdonosa, aki ezt kifizette, így a busz továbbment és három órás késéssel elkezdhették a koncertet.

A Tankcsapda egyébként eddig még sosem volt semmilyen hatósági visszaélés részese Romániában. Menedzserük szerint ami ezúttal történt, az vérlázító, reggel nyolctól délután kettőig “játszadoztak” velük a hatóságok. Bakó Csaba szerint ennek ellenére nem terveznek további lépéseket, mert az együttesnek a késésen kívül nem származott kára a packázásból, “a buszt működtető debreceni cég pedig úgysem kapná vissza a kezéből kifacsart pénzét".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Lássuk, mit mond az orvos: mennyit érnek az otthoni szívvizsgáló kütyük?

Lássuk, mit mond az orvos: mennyit érnek az otthoni szívvizsgáló kütyük?

Ronaldo góljával legyőzte városi riválisát a Juventus

Ronaldo góljával legyőzte városi riválisát a Juventus

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások