szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pokolgép robbant kedden a - főleg síiták lakta - bagdadi Szadrváros egyik zsúfolt szegénynegyedében, és legalább két embert megölt, további harmincat megsebesített - közölte a rendőrség. Az áldozatok száma valószínűleg nőni fog.

A merénylet feltehetőleg kifejezetten alkalmi munkások ellen irányult, és az áldozatok zöme az is. Azzal, hogy az amerikai erők június 30-ával kivonultak az iraki városokból, már Szadrvárosban sincs őrhelyük.

Út mellett elhelyezett pokolgép robbant kedden Abdul Latíf Rasid iraki vízügyi miniszter gépkocsioszlopa mellett is, és megsebesített hat embert, köztük három közlekedési rendőrt. A miniszteri konvojban senkinek nem esett bántódása. A brit hírügynökség jelentésében nem adta meg a merénylet helyszínét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Meghalt az Irakban elrabolt öt brit közül kettő

Meghalt azt a két brit túsz, akiket három társukkal együtt két évvel ezelőtt raboltak el az arab országban, holttestüket pedig a hét végén vették át brit tisztségviselők Bagdadban – közölte a vasárnap a brit kormány.