szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sajnálják a csehországi melegek, hogy megbízatása lejártával augusztusban távozik hazájukból Kanada nagykövete, mivel a diplomata soha nem rejtette véka alá másságát és támogatta a melegek több programját - írta keddi számában a Lidové Noviny című prágai lap.

Michael Calcott egyike a kevés, homoszexualitását nyíltan vállaló diplomatáknak, s mindig társával együtt jelent meg a hivatalos rendezvényeken - mondta el a lapnak Ales Rumpel, a Mezipatra, az évente megrendezett prágai melegfilmfesztivál főszervezője. A nagykövet egyebek közt e fesztivál megszervezéséhez nyújtott segítséget.

Jíri Hromada cseh melegaktivista szerint ugyanakkor Calcott nem az első, nyíltan meleg nagykövet Prágában; már több külképviselet vezetője is felajánlotta együttműködését, segítségét a cseh melegeknek.

Mandátuma lejártával Caclott visszatér Kanadába és házasságot köt társával, akivel már bejegyzett élettársi kapcsolatban él. A diplomata azt mondta a prágai újságnak, hogy melegként nem volt semmilyen rossz tapasztalata Csehországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A rendőrség biztosítja a melegfelvonulást

A rendőrség határozott intézkedésekkel fogja biztosítani, hogy a melegek, ahogyan az alkotmányos kereteken belül bárki más, háborítatlanul fejezhessék ki véleményüket, közösséghez való tartozásukat – közölte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn Budapesten, miután melegszervezetek képviselőivel találkozott, akikkel egyeztetett az idei melegfelvonulásról is.

MTI Itthon

Útmutató anyakönyvvezetőknek a meleg párokról

Útmutató készült az anyakönyvvezetőknek, hogy miként viszonyuljanak az azonos nemű párokhoz. Július elsején hatályba lépett ugyanis az a törvény, amely azonos nemű párok számára lehetővé teszi bejegyzett élettársi kapcsolat létesítését - olvasható a hétfői Népszabadságban.

Shake

Költők, pornósztárok, Village People - kik a melegek példaképei?

Különleges kiállítással igyekszik a melegekkel szembeni, még ma is ellentmondásos megítélést értelmezni vagy talán javítani a londoni National Portrait Gallery. A világ legnagyobb portrégyűjteményét magáénak tudó múzeum híres, közismerten homoszexuális művészeket, közszereplőket kért fel arra, hogy mutassák be példaképeiket a nagyvilágnak.