szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint háromszáz rendőr razziázott és őrködött szerdán egy belgiumi kisváros iskoláinak környékén, mert korábban az interneten fenyegető üzenet jelent meg, erre a napra utalva.

A Brüsszeltől harminc kilométerre északra fekvő, zömmel flamandok lakta Mechelen városközpontjában álló KTA szakközépiskola volt a figyelem középpontjában. Ez év elején egy német férfi egy amerikai honlapon olyan üzenetet talált, amely helytelen angolsággal valamilyen, közelebbről meg nem nevezett hőstettet helyezett kilátásba 239 nappal későbbre, egészen pontosan 2009. szeptember 9-re. A dátum 09/09/09-ként írva akár "misztikusnak" is tekinthető a hatóságok szerint. 

"Figyeljétek a híreket" - írta az üzenet ismeretlen szerzője. Az üzenetben két hiba is szembeötlő. Az egyik, hogy líceumnak - gimnáziumnak - nevezi az oktatási intézményt, amely valójában szakközépiskola. A másik hiba, hogy szerepel benne az "until I an hero" szövegrész, ami mindenképpen helytelen. Ha az "an" csak elütés következménye, és "am" akart lenni, akkor az üzenet feladója tört angolsággal azt kívánja tudatni, hogy ő lesz hős valamilyen módon. Ha viszont az "an" határozatlan névelő, akkor az illető francia ajkú lehet, hiszen csak akkor lenne "an" a "hero" főnév előtt, ha a szókezdő h-t nem ejtenék - márpedig ez a francia kiejtés ismert jellemzője.

A település összes iskolájának környékét mindenesetre megszállták a rendőrök, és éberen figyelnek egész nap. Késő délutánig semmilyen rendkívüli esemény nem történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!