szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fegyveres lázadással egészítette ki az eddigi vádakat a Rózsa-Flores ügyében Bolíviában folyó nyomozást felügyelő ügyész.

Marcelo Sosa hétfőn közölte azt is, hogy e vád kapcsán először a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot fogja kihallgatni - jelentette honlapján az ABI bolíviai hírügynökség.

A terrorizmussal gyanúsított csoportot április 16-án kommandósakcióval számolták fel. A Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott, bolívia-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették.

Sosa a lázadás vádját alátámasztva újólag azt állította, hogy a begyűjtött dokumentumok és nyomozati adatok, az elkobzott számítógépek és mobiltelefonok memóriáinak vizsgálata alapján állítható: a csoport felforgató merényleteket tervezett, hogy polgárháborús helyzetet teremtve kiszakítsák Bolíviából Santa Cruz tartományt, s ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Az ügyész utalt arra, hogy Tadicot Rózsa-Flores Eduardo toborozta interneten, s az volt a feladata, hogy katonai titkosszolgálati tankönyveket fordítson spanyolra terrorista sejtek létrehozása céljából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Bolíviai kommandósakció: továbbra sem nyilvános a vizsgálat eredménye

Ismét elhalasztotta a bolíviai parlamenti vizsgálóbizottság elnöke a jelentés közzétételét az úgynevezett Rózsa Flores-ügyben. César Navarro leghamarabb közép-európai idő szerint szerda éjjel hozza nyilvánosságra következtetéseit, amelyeket ellenzéki képviselők előre elutasítottak - jelentette a bolíviai sajtó.

MTI Világ

Bolíviai leszámolás: a fő tanú állítja, megkínozták

A bolíviai állítólagos terrorista összeesküvést vizsgáló ügyészség fő tanúja 180 fokos fordulatot tett, és legújabban azt állítja, hogy a Santa Cruz-i vállalkozók részvételéről szóló vallomását kínzással csikarták ki belőle, és azt, hogy külföldre menekült.

A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche

A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche

Már egymilliót ígérnek a kalauzt megkéselő támadóért

Már egymilliót ígérnek a kalauzt megkéselő támadóért

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot