szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

John Travoltát másodszor hallgatták ki abban a perben, amelyben a színész azzal vádol egy mentőorvost és egy volt szenátort, hogy azok 25 millió dollárra akarták megzsarolni.

Másodszor tanúskodott a bíróságon John Travolta színész egy volt hawaii szenátor, Pleasant Bridgewater és egy mentőorvos, Tarino Lightbourne ellen, akik a vádak szerint 25 millió dollárt akartak kizsarolni a világhírű színésztől 16 éves fia, Jett Travolta januári halálát követően.

Biztonsági őrök gyűrűjében érkezett meg a Hawaii szigetén lévő Nassau városának bíróságára szerdán Travolta, aki szemtanúk szerint igencsak idegesnek tűnt tanúvallomása előtt. Travolta a bíróságon elmondta, egy régóta neki dolgozó alkalmazottja nagyon ideges lett, amikor egy levélben arról olvasott, hogy a gyászoló színészből pénzt akarnak kizsarolni egy - a Jett kórházba szállításának kaotikus pillanatában aláírt - papír alapján.

A család ügyvédje, Allyson Maynard-Gibson elmondta, hogy Bridgewater egy levéllel kereste meg január 2-án, azt állítva, hogy egy ügyfele olyan dokumentum birtokában van, mely érdekelheti Travoltát. Ezután a volt szenátor kórházi jelentésről szóló másolatokat adott át neki és egy a sztár által szignózott papírt, mely mentesíti a mentővállalatot a jogi felelősségvállalás alól - közölte az ügyvéd.

Tarino Lightbourn abban bízott, hogy Travolta milliókat fog fizetni, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a dokumentumok - tette hozzá az ügyvéd. Bernard Turner bahamai ügyész korábban elhangzott vádbeszédében azt állította: Travoltát zsarolói azzal fenyegették meg, hogy nyilvánosságra hozzák a dokumentumot, amelyben lemondott fia további kezeléséről. A vád szerint "hallgatásukért" 25 millió dollárt (4,6 milliárd forintot) követeltek a színésztől.

Bridgewater elmondta a színész ügyvédjének, hogy ügyfele azt hitte, a dokumentumok azt sugallják majd, hogy Travolta hanyagul cselekedett, amikor azt akarta, hogy fiát ne a helyi kórházba, hanem magánrepülőn egy floridai klinikára szállítsák.

A kihallgatásán a színész elmondta, arra kérte a mentőautó sofőrjét, hogy vigye a reptérre, ahol a magánrepülője parkolt. Travolta - aki maga is képzett pilóta - azonnal a West Palm Beach-i kórházba akart repülni fiával a freeporti kórház helyett. Ekkor íratták alá a zavarodott színésszel a mentővállalatot a felelősség alól mentesítő iratot, amit ő a nagy sietségben nem is olvasott el. Később, amikor már feleségével és Jett-el a mentőautóban utaztak, akkor változtatta meg véleményét és hajtottak végül mégis helyi kórházba, ahol megállapították a halál beálltát.

Travolta fia január 2-án hunyt el a család bahamai rezidenciáján. Halálát görcsroham okozta. A színész tanúvallomásában felidézte, hogyan próbálta meg maga is újraéleszteni a fiút a házban tartózkodó ismerős orvos segítségével, amíg 35 perc múltán kiérkezett egy mentő.

Jett autista volt, és 5-10 naponként rövid epilepsziás rohamok törtek rá, ami után akár 12 órát is aludt - közölte a színész, hozzátéve: a fiú állapota miatt a Bahamákon töltött közös családi vakáció alatt is négy dajka vigyázott rá felváltva. Egyikük riasztotta 2-án délelőtt őt és feleségét, Kelly Prestont, hogy Jett rosszul van.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
MTI Világ

Gázvita: Oroszország zsarolással vádolja Ukrajnát, Kijev tagad

Oroszország szerdán zsarolással vádolta Ukrajnát a még mindig megoldatlan gázvitában, mondván, Kijev azzal fenyegetőzik, hogy megegyezés hiányában megcsapolja a tranzitgázt. Az ukrán elnöki hivatal viszont cáfolja ezt. A Gazprom kicsit később már úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna "lépéseket tett" gázadóssága rendezésére.

Csikász Brigitta Itthon

A fitnesztermek hallgatnak: alvilági bosszú a zsarolás mögött?

Lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé a Nemzeti Nyomozó Iroda az A1-es fitensztermek volt tulajdonosának, Fönyedi Andrásnak a megzsarolása ügyében. Az egykori olajos céghez, az Energolhoz kötődő gyanúsítottak viszont azt állítják, senkit sem fenyegettek és zsaroltak meg. Pénzükhöz pedig azért nem jutottak hozzá, mert a sértett kihasználva az ellenük indított eljárást gyorsan túladott a fitnesztermein.

MTI Gazdaság

A Budapest Airport zsarolásnak tartja a sztrájkot

A Budapest Airport (BA) zsarolásnak és felháborítónak tartja a szakszervezeti sztrájkot, amely napi több tíz millió forintos kárt okoz a BA-nak és rendkívül nehéz helyzetbe hozza a légitársaságokat, köztük a Malévet.

MTI Itthon

Zsarolással és emberrablással gyanúsítanak három férfit

Zsarolás és emberrablás miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három fővárosi férfi ellen; a nyomozók vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményeztek, mert a gyanúsítottak a jövedelmükhöz képest feltűnően jó körülmények között éltek - közölte a rendőrség kedden.

Csikász Brigitta Itthon

Zsarolás és szurkálás: egy üzletrészátruházás kellékei

Egy sportreklám-jogokat értékesítő cég megszerzésének célja vezetett odáig – a rendőrség gyanúja szerint –, hogy egy újságíró egy vállalkozóval összeállva megzsarolta a Sport&Média Kft. egyik tulajdonosát, majd valószínűleg az ő megbízásukból késelték meg az illetőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) a nyomozás csak ezt követően indult el, hogy a mentőszolgálat feljelentést tett.

Győrfi Pál a mentőkkel spontán formációban emlékezett meg a gyereknapról

Győrfi Pál a mentőkkel spontán formációban emlékezett meg a gyereknapról

Ujhelyi: A kormány elsunnyogja az uniós konzultációt

Ujhelyi: A kormány elsunnyogja az uniós konzultációt

Nem volt ötös a lottón

Nem volt ötös a lottón