szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huszonnyolc halálos áldozata volt Mexikó északi részén a drogkartellek háborúskodásának helyi idő szerint csütörtökre virradó éjjel, köztük egy amerikai katona, akit öt másik személlyel együtt öltek meg egy Ciudad Juárez-i bárban – közölték a helyi hatóságok.

Az ország legveszélyesebb városának számító Ciudad Juárez Mexikó és Texas határán fekszik. A 28 gyilkosságból 15-öt ott követtek el. A bárban történt támadásban az amerikai halotton kívül egy másik amerikai katona megsebesült. Mindketten a légierőnél szolgáltak.

Több mint kétezer gyilkosságot követtek el idén Ciudad Juárezben, amellyel a város a francia hírügynökség adatai szerint új rekordot állított fel. Az idei gyilkosságok száma már most jelentős növekedést mutat a tavalyi év egészével (1653) szemben, pedig az annak idején szintén rekordnak számított.

A Juárez és Sinaloa kartellek továbbra is könyörtelen háborút vívnak egymással a helyi drogpiacért és a világ első számú kokainfogyasztójának számító Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért, noha a mexikói kormány már 8500 katonát küldött a körzetbe. A kartellháborúnak Felipe Calderón elnök 2006 végi beiktatása óta már 14 ezernél több halálos áldozata volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes

Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes