szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiltakozások hatására visszavonták Morvai Krisztinának, a Jobbik európai parlamenti vezető képviselőjének meghívását egy londoni konferenciára, amelyet a palesztinok jogainak támogatására rendeznek - írta a The Observer.

A legnagyobb baloldali vasárnapi brit lap értesülése szerint a magyar politikus a Palesztin Visszatérés Központja (Palestinian Return Centre, PRC) nevű, Londonban bejegyzett szervezet rendezvényén tartott volna előadást. A The Observer írása szerint a konferencián felszólaló több más politikus "rémülettel értesült" a magyar európai parlamenti képviselő hátteréről, Neil Gerrard, a kormányzó brit Munkáspárt egyik alsóházi törvényhozója pedig le is mondta részvételét.

A Gázai övezetben élők jogaiért küzdő európai kampányszervezet - European Campaign to End the Siege of Gaza - szóvivője a The Observernek megerősítette, hogy a tiltakozások nyomán visszavonták Morvai Krisztina meghívását. A decemberi londoni konferenciát e kampánycsoport támogatásával rendezik.

A magyar politikus meghívásának lemondását a brit lap szerint üdvözölték a Brit Nemzeti Párt (BNP) - a legnagyobb brit szélsőjobboldali erő - bírálói, akik aggodalmuknak adtak hangot a BNP és a Jobbik kibontakozó kapcsolatai miatt. A The Observer megemlíti, hogy a két párt - más szélsőjobb csoportokkal együtt - szövetséget hoz létre az Európai Parlamentben.

A BNP ellen kampányoló egyik brit szervezet, a Nothing British vezetője, James Bethell "Európa egyik vezető újfasisztájának", Nick Griffin politikai szövetsége egyik vezető tagjának és "egy visszataszító párt európai parlamenti képviselőjének" nevezte Morvai Krisztinát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért