szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön helyezik végső nyugalomra Pavle pátriárkát, a szerb ortodox egyház vezetőjét.

A szerb ortodox egyház szinódusa vasárnap esti ülésén úgy döntött, hogy a pátriárkát akaratának megfelelően a belgrádi Rakovica kolostorban helyezik végső nyugalomra.

A 95 éves korában vasárnap elhunyt pátriárkát a Szent Száva székesegyházban fogják felravatalozni, ugyanott, ahol búcsút vehettek a polgárok a hat évvel ezelőtt meggyilkolt szerb miniszterelnöktől, Zoran Djindjictől.

Az elhunyt pátriárka nyitott koporsóját vasárnap a Belgrád belvárosában található Mihály Arkangyal székesegyházban helyezték el. Helyszíni beszámolók szerint éjszaka is több száz méteres sor kígyózott a katedrálisnál, hívők sokasága várt arra, hogy elbúcsúzzon az egyházi vezetőtől. Vasárnap este a szerb kormány tagjai és a hadsereg vezetői is lerótták kegyeletüket az elhunyt pátriárka koporsójánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Nem mindennapi autós szabálysértést vettek videóra Debrecenben

Nem mindennapi autós szabálysértést vettek videóra Debrecenben

Donald Trump: „A mozgalom, amelyet elindítottunk, csak a kezdet”

Donald Trump: „A mozgalom, amelyet elindítottunk, csak a kezdet”